Ingezonden persbericht


()

()

Persbericht

Winnaars Best Managed Companies 2010 bekend

Rotterdam, 4 juni 2010 - Deloitte maakt de winnaars van het Best Managed Companies programma 2010 bekend. In deze jaarlijkse competitie zoekt Deloitte samen met haar partners VNO-NCW, de Kamer van Koophandel, TiasNimbas Business School en Management Team naar de best geleide bedrijven binnen het midden- en grootbedrijf van Nederland.

De winnende bedrijven scoren opvallend goed op duurzaamheid. Carla Koen, hoogleraar Entrepreneurship en Innovatie Tias Nimbas, zegt hierover "Het is fantastisch te ervaren dat veel Best Managed Companies op een of andere wijze bezig zijn met innovatie en duurzaamheid. Gegeven het tijdperk waarin we leven is dit essentieel voor elk bedrijf om te overleven en bovendien ook een maatschappelijke bijdrage wil leveren." Een mooi voorbeeld van een duurzaam en innovatief bedrijf is Van Houtum Papier Swalmen. CEO Henk van Houtum is met zijn bedrijf voor het derde jaar op rij winnaar in deze competitie. Het Best Managed Companies programma richt zich op een aantal aspecten van de bedrijfsvoering. De jury kijkt naar de strategie en de uitvoering hiervan. Ook actuele thema's als duurzaamheid en innovatie komen aan bod. De competitie wordt dit jaar voor de derde keer georganiseerd en richt zich op niet beursgenoteerde Nederlandse bedrijven met een omzet van minimaal 10 miljoen euro.

Voor het programma meldden zich 150 bedrijven aan. Een aantal bedrijven doet reeds een paar jaar mee aan de competitie. Zo ook Duyvis Wiener, geleid door Mirjam van Dijk, die voor de tweede maal de titel Best Managed Company mag voeren. Duyvis Wiener scoorde ook dit jaar weer hoog op het HR-aspect, maar ook de implementatie van de strategie kon de goedkeuring van de jury wegdragen. Een nieuwkomer onder de winnaars is CM Groep Breda. CM Groep timmert goed aan de weg met nieuwe vormen van mobiel betalen, content delivery en mobile marketing. Een onafhankelijke jury bestaande uit Peter Swinkels (voormalig bestuursvoorzitter Bavaria), Carla Koen (hoogleraar Entrepreneurship & Innovatie TiasNimbas) en Jan Hoogkamer (directeur Bestuurs- en Directiezaken Kamer van Koophandel Nederland) bepaalde uiteindelijk welke bedrijven de titel Best Managed Company 2010 mogen dragen. Alle winnende managementteams worden tijdens een feestelijk gala op 1 juli a.s. gehuldigd.
---

Noot voor de redactie /

Ingezonden persbericht