Ingezonden persbericht


Leeuwarden, 4 juni 2010

Jan de Roos vertrekt bij NDC|VBK de uitgevers

Jan de Roos heeft aangekondigd zijn functie als voorzitter van de Raad van

Bestuur van NDC|VBK de uitgevers per 1 juli aanstaande neer te leggen. In goed overleg met de Raad van Bestuur, commissarissen en aandeelhouders, heeft hij aangegeven zijn leiding te willen overdragen en zijn vleugels elders te willen uitslaan. "NDC|VBK is een prachtig bedrijf met veel goede mensen en mooie producten. Ik heb meegebouwd tot wat het nu is. Nu het bedrijf in een nieuwe fase komt en zich herbezint op haar strategie, is het tijd dat iemand anders het stokje overneemt."

Over zijn volgende stap doet De Roos nog geen mededelingen.

De Roos heeft het bedrijf de afgelopen elf jaar geleid als algemeen directeur en voorzitter van de Raad van Bestuur. Voorafgaand was hij binnen NDC twee jaar algemeen directeur van Hazewinkel Pers.

Onder zijn leiding is het bedrijf gegroeid. Na de fusie van de Drentse en Groningse dagbladen tot Dagblad van het Noorden, haalde De Roos in 2005 Veen Bosch en Keuning Uitgevers bij het bedrijf waarmee het de naam NDC|VBK kreeg. In 2008 werd NDC|VBK aangevuld met ThiemeMeulenhoff, overgenomen van PCM. Met deze laatste acquisitie kreeg NDC|VBK drie gelijkwaardige groepen uitgeverijen van boeken, kranten en educatieve producten.

Rudi Boekhoven, President-Commissaris, betreurt zijn vertrek, maar respecteert zijn beslissing. "Samen met Jan de Roos hebben we het bedrijf gebouwd. Hij is een bevlogen en inspirerend leider die toe is aan een volgende stap. Ik wens hem daarbij alle succes."

Over zijn opvolging worden op zo kort mogelijke termijn mededelingen gedaan.

EINDE BERICHT