Ingezonden persbericht


EMBARGOED until 04/06/2010 12:00

EUROSTAR INVESTEERT FORS IN AANSLUITING MET TREINEN VAN EN NAAR NEDERLAND


* 40 extra treinen in juli en augustus tussen Londen en Brussel-Zuid met betere aansluiting naar Nederland
* Extra veel tickets beschikbaar tegen het tarief van 99 euro retour in Standard

Nog op zoek naar een vakantietip? Londen is in de zomer hotter than hot, en met Eurostar is je reis naar de 'capital of cool' vlotter en goedkoper dan ooit! Zo heeft Eurostar fors geïnvesteerd in de aansluiting met treinen van en naar Nederland. De trein van 14.34 u. van Londen naar Brussel-Zuid spoort in juli en augustus elke dag en geeft reizigers veel meer opties om na een uitje in de Britse hoofdstad op tijd weer thuis te zijn. Eurostar biedt tussen 10 en 17 juni ook veel meer tickets aan tegen het uiterst aantrekkelijk tarief van 99 euro voor een retourtje in Standard (50 euro enkele reis) om te reizen tussen 12 juli en 30 september.

Van 4 juli t.e.m. 30 augustus zal de Eurostartrein die om 14.34 u. van Londen naar Brussel-Zuid spoort élke dag rijden, in plaats van alleen vrijdag en zondag zoals dit nu het geval is. Deze extra trein laat toe dat Nederlandse reizigers na een trip naar de Britse hoofdstad op een mooie tijd weer thuis zijn.

De trein vertrekt om 14.34 u. vanuit het prachtig gerenoveerde station St Pancras International en komt aan in Brussel-Zuid om 17.33 u. Mooi op tijd voor de aansluiting met de IC Benelux, die om 18.18 u. richting Nederland spoort, met aankomst in Rotterdam-Centraal om 20.08 u. en Amsterdam-Centraal om 21.06 u.

Ook de beschikbaarheid van het goedkoopste tarief wordt fors uitgebreid. Tussen 10 en 17 juni zijn er extra veel tickets beschikbaar tegen de prijs van 99 euro voor een retourtje in Standard (50 euro enkele reis), om te reizen tussen 12 juli en 30 september. Voor deze prijs sporen reizigers vanuit elk Nederlands station via Brussel-Zuid naar Londen en terug. De IC Benelux brengt hen naar Brussel-Zuid waar een vlotte aansluiting voorzien is met Eurostar, en weer terug.

Het tarief is alleen geldig voor het reizen met de IC Benelux-Eurostar combinatie . Informatie en reserveringen op nshispeed.nl.

Prachtige parken, cultuurraven en shoppingaddicts

Nog niet overtuigd? Denk dan aan de prachtige parken die Londen rijk is, zoals Holland Park en Kyoto Gardens. Holland Park is een van de best verzorgde parken in Londen, met een rijke geschiedenis. Holland House, een villa uit de tijd van de jakobijnen, ligt centraal in het park en bood vroeger onderdak aan o.a. Lord Byron. Het park staat bekend om z'n prachtige verzameling dahlia's en de Japanse tuin, Kyoto Gardens - met kois en wateerval.

Je kan ook altijd de cultuurraaf uithangen, en enkele van de meer dan 200 musea bezoeken die Londen rijk is. Eurostar speelt daar gretig op in met Eurostar Culture Connect: een unieke samenwerking met zes toonaangevende Londense musea en tentoonstellingsruimtes. Reizigers kunnen, op vertoon van hun Eurostarticket, 2 toegangstickets voor de prijs van 1 op de kop tikken voor de betalende tentoonstellingen. De volgende musea nemen deel: The National Gallery, National Portrait Gallery, Tate Modern, Tate Britain, British Museum en Victoria and Albert Museum.

En shoppen kan je in Londen écht 'till you drop'. Zorgeloos struin je de winkels af op zoek naar dat nieuwe rokje of t-shirt dat je zomeroutfit hélemaal compleet maakt. Je kan je bijvoorbeeld laten gaan op Oxford Street, de grootste shoppingstreet van Londen, met winkels zoals Top Shop, Gap en Urban outfitters. En de meer alternatieve shoppingaddicts gaan toch gewoon naar Camden Market waar je heerlijk kan ronddwalen tussen de verschillende kraampjes?

---einde---

Note to editors:


1. Eurostar is de HST-operator die Brussel, Rijsel en Parijs met London St Pancras International, Ebbsfleet International en Ashford International verbindt.


2. Eurostar biedt 3 reisformules aan om in alle comfort van stadscentrum naar stadscentrum te reizen. Met Eurostar reis je al voor 50 euro enkele reis naar Londen en vanaf 99 euro retour in Standard.


3. Binnen het 'Groene Reis'-project heeft Eurostar als doelstelling de vermindering van de CO2-uitstoot met 35 % per reizigerstraject tegen 2012, met 2007 als basisjaar. Maar emissies kunnen niet volledig worden uitgeschakeld, en daarom investeert Eurostar in projecten om de overige emissies te compenseren. Sinds 14 november 2007 zijn alle Eurostarreizen CO2-neutraal, zonder extra kost voor de reiziger. Onderzoek gebaseerd op specifieke data over de werkelijke bezettingsgraad en de energievoorziening heeft aangetoond dat een reis met Eurostar slechts een tiende CO2 oplevert van een vergelijkbare reis per vliegtuig.


4. Eurostar is medeoprichter van Railteam, een samenwerkingsverband tussen Europa's meest vooraanstaande HST-operatoren, dat een makkelijkere manier van tickets boeken en reizen op het Europese HST-netwerk uitwerkt.


5. Eurostar en Eurotunnel zijn twee verschillende bedrijven die elk over hun eigen management beschikken. Eurostar is de hogesnelheidstrein, terwijl Eurotunnel de eigenaar is van de Kanaaltunnel en een shuttledienst voor voertuigen uitbaat.

Voor beeldmateriaal ga naar www.eurostar-id.com en schrijf je in.

For more information contact:



Ingezonden persbericht