Gemeente Terneuzen

Molenhof Zaamslag feestelijk geopend

Op vrijdag 4 juni opende de Commissaris van de Koningin, mevrouw Karla Peijs, plan Molenhof in Zaamslag.

De officiële opening startte om 14.00 uur. Naast mevrouw Peijs, spraken ook Mirjam Drost (directeur van SVRZ) en wethouder Co van Schaik van de gemeente Terneuzen. Kees Reinhoudt, directeur van Woongoed Zeeuws-Vlaanderen, praatte de middag aan elkaar. Onder belangstelling van honderden aanwezigen werd de openingshandeling door Karla Peijs en kunstenaar Frans Kokshoorn uitgevoerd. Dit bestond uit de onthulling van een kunstwerk van die laatst genoemde.

Vanaf 15.00 uur gingen de activiteiten van start. Springkussens en een pannaveld voor de kleinste kinderen, volksdansen, sjezenrijden, demonstraties schaken en jeu de boules voor de wat oudere kinderen en volwassenen. De middag kreeg een extra feestelijke sfeer door het prachtige weer en de muziek die door harmonie de Volharding werd gespeeld. Inwoners van Zaamslag, genodigden en belangstellenden waren gedurende de middag van harte welkom.

Plan Molenhof omvat een samenwerkingsverband tussen Woongoed Zeeuws- Vlaanderen zorgaanbieder SVRZ en de gemeente Terneuzen. Het plan bestaat uit 35 nieuwbouwwoningen, een woonzorgcomplex met 40 huurappartementen,het zorgcentrum, een ontmoetingscentrum en het nieuwe gemeenschapscentrum. Iedereen, van jong tot oud, kan in plan Molenhof terecht.

Burgemeester Lonink werd uitgedaagd door twee jonge schakers tot het spelen van een spelletje.

Harmonie de Volharding zorgde voor de muzikale omlijsting

Voor de kinderen waren er springkussens