Ingezonden persbericht


Hilversum, 03 juni 2010
BNN LANCEERT TWEETTEKST

credits: BNN

TV KIJKEN EN TWITTEREN VIA TELETEKST TIJDENS BNN-PROGRAMMA'S

Vanaf aanstaande vrijdag kunnen kijkers via teletekst twitteren over BNN-programma's met Tweetekst. Als ze gebruik maken van de hashtags die BNN aan het begin van ieder programma communiceert, worden deze tweets automatisch weergegeven op teletekstpagina 355. Dat gebeurt binnen een balk onderin beeld, zodat de tv-programma's gewoon te volgen zijn. De kijker kan zelf bepalen of hij de tweets in beeld wil of niet.

Berend Jan Verheijen, Hoofd Nieuwe Media BNN: We zien al een tijdje dat mensen veel twitteren rondom de programma's van BNN. Tweettekst maakt deze berichten openbaar voor iedereen. Ook voor mensen die zelf niet twitteren. De afgelopen weken hebben we nagedacht over hoe we deze berichten op tv konden laten zien. En wel op zo'n manier dat mensen die niks met Twitter hebben, er geen hinder van ondervinden. Het mooie van Tweettekst is dat je zelf kun kiezen of je de dienst aan of uit zet. Ideaal voor mensen die live met anderen willen discussiëren over tv-programma's.

Ranking the Stars bijt vrijdag als eerste publieke omroepprogramma het spits af. Berichten die gedurende de uitzending worden voorzien van #rankingthestars zullen om de paar seconden door teletekst over het beeld worden geplaatst, mits de kijker de pagina activeert. Verheijen: er zijn enorm veel partijen bezig met het samenvoegen van twitterberichten en video/tv-programma's. Het is mooi om te zien dat de oude dame teletekst en de jonge hond Twitter zo goed met elkaar overweg kunnen. Het is een relatief eenvoudige oplossing, die geschikt is voor bijna alle televisietoestellen waar teletekst op draait.

Voor meer informatie over Tweettekst kunnen kijkers terecht op teletekstpagina 354 of www.tweettekst.nl.