KNHS

Bange, bazige en gespannen paarden vrijdagavond bij Chris Irwin in Ermelo

3 juni 2010

ERMELO (KNHS) - Het progamma van het rondje instructie op vrijdagavond 4 juni met de Canadese paardentrainer Chris Irwin is bekend. De leerzame avond op het KNHS-centrum in Ermelo, waarvoor nog plaatsen beschikbaar zijn, ziet er als volgt uit:

19.30 uur 19.40 uur
Introductie van Chris Irwin

19.30 uur 20.50 uur
Grondwerk:
Edine met Donnagrandi (Edd King Hill x Farao, 8 jaar) Probleem: Paard neemt graag en vaak de leiding over, zowel tijdens het rijden als in de omgang.

19.30 uur 20.50 uur
Grondwerk:
Hanne met Sjors (geen officieel papier (MV: Rhodium, 4 jaar) Probleem: Paard is onervaren, angstig en snel zenuwachtig

20.50 uur 21.05 uur
Pauze

21.05 uur 22.25 uur
Rijden:
Judith met Picardo (Cabochon x Satelliet x Wachtmeester, 13 jaar) Probleem: Paard krijgt snel spanning bij het rijden van galopwissels en dribbelt in stap snel aan.

21.05 uur 22.25 uur
Rijden:
Anne met Arinsky (Tuschinski x Sion, 5 jaar)
Probleem: Paard is sinds enige tijd behoorlijk bang voor andere paarden. Bij het zien van een tegenligger wil hij omkeren of omhoog komen.

22.25 uur Einde
Gelegenheid tot het stellen van vragen

Irwin staat o.a. bekend om zijn succesvolle train de trainersprogramma waarin hij niet alleen het paard maar juist ook de eigenaren traint. Irwin zal tijdens het rondje instructie uitleg geven over de omgang en training van paarden. De training, of eigenlijk het omgaan met een paard begint op het moment dat het paard je gezien heeft. Irwin heeft als doel om je lichaam zo te gaan gebruiken dat een paard respect en vertrouwen in de mens krijgt. Je leert bewust je lichaam te gebruiken en dat je met de kleinste bewegingen het paard al iets verteld.

Paarden tonen hun emoties. Ze kunnen zich niet verstoppen. Aan hun houding kun je zien of het paard gestrest is of juist niet. Houdt het zijn hoofd en hals omhoog, dan weet je dat het paard gespannen is. Als eigenaren zich verdiepen in het gedrag van hun paard zullen zij sneller problemen herkennen. Irwin zal de bezoekers meer vertellen over gewone paardenlogica.

Het rondje instructie wordt gehouden in de Prins Willem-Alexanderhal van het KNHS-centrum en begint om 19.30 uur. De avond duurt tot ongeveer tot 22.30 uur en de entree is 15 ,-- per persoon. Wil je de avond bijwonen, dan kan je je van tevoren aanmelden per e-mail: accommodaties@knhs.nl.