TROS

Afdeling Communicatie
Hilversum, 02-06-2010

Televisie
VERMIST
Uitzending vrijdag 4 juni
Nederland 1 - 21.55 uur

100-JARIGE JOSEPHA ZOEKT ZOON IN AMSTERDAM

Josepha smokkelt wel eens met haar leeftijd maar in augustus wordt ze toch echt honderd jaar. Ze woont haar leven lang al op Curaçao en gaat een flirt niet uit de weg. Toen Jaap Jongbloed haar bezocht om over haar vermiste zoon Ruben te praten, gooide ze haar charmes in de strijd en vroeg de presentator schalks ten huwelijk. Maar de krasse dame, moeder van twee zoons, kent ook verdriet. Haar zoon Pascual pleegde -samen met zijn minnares- zelfmoord waardoor ze de zorg kreeg over haar vijf kleinkinderen, en haar andere zoon Ruben heeft ze al twintig jaar niet gezien. In 1966 vertrok de toen 30-jarige Ruben naar Amsterdam en op een briefje en enkel bezoekje na, liet hij niets meer van zich horen. Het zijn de kleinkinderen die een groots feest willen organiseren op oma's honderdste verjaardag. Maar één familielid mag daarbij niet ontbreken! VERMIST gaat op zoek naar Ruben in de Amsterdamse horeca.

Waar is Lidwientje uit 'Hamelen'?
Ida Bons speelde in de jaren zestig en zeventig glansrollen in jeugdseries als 'Kunt u mij de weg naar Hamelen vertellen, mijnheer' en 'Floris'. In 'Hamelen', met Rob de Nijs, vertolkte ze de rol van burgemeestersdochter Lidwientje, op zoek naar het stadje Hamelen. Maar Lidwientje, oftewel Ida Bons, is nu zelf zoek en VERMIST is ingeschakeld om haar op te sporen voor een familiereünie. Ida Bons, naam gekregen door series als 'Kort en Klein', 'Zomerzotheid', en 'Dolly Dots', was als stemmetje te horen in de tekenfilms Mowgli en Pippi Langkous. Ze speelde naast Rutger Hauer in de de film 'Flesh and Blood', maar lijkt anno 2010 totaal van het toneel verdwenen. Maar... VERMIST opent de stoffige archieven en vindt oud-collega's bereid mee te helpen zoeken.

Verder in VERMIST:
Achterblijvers van langvermisten over het belang van aandacht in de media en VERMIST in het spoor van de schoentjes die de Braziliaanse Damiâo in 1989 droeg bij aankomst in Nederland.

Presentatie: Jaap Jongbloed

Kijk voor meer informatie op www.vermist.nl




TROS