Het opvoeden van kinderen met autisme zware belasting voor moeders


Initiatief voor een weekend met ontspanning en inspiratie enthousiast ontvangen

UBBERGEN(NIJMEGEN), 20100302 -- Voor kinderen met autisme worden regelmatig weekenden georganiseerd. Voor ouders veel te weinig. In het weekend van 4, 5 en 6 juni 2010 organiseren Spreng Coaching en Begeleiding en ASS-Zijn een ontspanningsweekend voor moeders van kinderen met Autistisch Spectrum Stoornis (ASS) in het voormalige Augustijner meisjesinternaat De Elegast in Ubbergen (nabij Nijmegen). Een weekend voor moeders van kinderen met autisme, met als doel gelijkgestemden te ontmoeten. Een weekend waarbij je gesterkt, verrijkt, geïnspireerd en met nieuwe energie weer naar huis gaat. Het weekend staat in het teken van inspiratie en ontspanning.

Jolanda de Vries (professioneel- en ervaringsdeskundige, ASS-Zijn) zal uitgebreid aandacht besteden aan praktische tips en adviezen ten aanzien van het omgaan met kinderen met autisme. Er is alle ruimte voor vragen, maar ook voor het delen van je verhaal.

Vonny Nuijten (spiritueel coach, Spreng Coaching en Begeleiding) verzorgt lichaamsgerichte oefeningen, meditaties en visualisaties gericht op ontspanning en op het beter in contact komen met jezelf. Daardoor voel je je sterker en evenwichtiger.

Paul Mollen verzorgt een Dreamtime concert. Een concert met behulp van sjamanentrommels, klankschalen, gongs, didgeridoo's en zang waardoor je als het ware wordt ondergedompeld in een sfeer van rust en ontspanning.

In de Smartlappen-workshop verwerk je je sores en je vreugde in een heus smartedoek om vervolgens samen de smarten met een dikke knipoog te bezingen.Even helemaal los!

De maaltijden worden verzorgd door Koen&Los, twee studenten aan de Vakschool Wageningen. Koen, zoon van Jolanda de Vries heeft PDD-nos en vormt samen met zijn moeder een geslaagd illustratief voorbeeld voor het weekend.

De kosten bedragen ¤225 (inclusief overnachtingen, maaltijden en workshops). Aanmelden voor 21 maart: info@sprengcoaching.nl of tel.06-102 489 34

Spreng Coaching en Begeleiding





Ingezonden persbericht