Meer kansen voor alleenstaande ouders


Tijd voor alleenstaande ouders beleid

NIEUWEGEIN, 20100409 -- FNV Vrouwenbond en FNV vakcentrale organiseren op vrijdag 4 juni de conferentie `Meer kansen voor alleenstaande ouders'. De conferentie vindt plaats van 13.00 tot 17.00 uur in het NBC,Blokhoeve 1 in Nieuwegein. Omdat 2010 het Europese jaar is van de bestrijding van armoede en sociale uitsluiting willen de FNV Vrouwenbond en de FNV vakcentrale dit jaar extra aandacht vragen voor de positie van alleenstaande ouders.

*één op de zes gezinnen met kinderen is een eenoudergezin
*in 85% van de eenoudergezinnen is de ouder een vrouw
*tweederde van de alleenstaande ouders heeft een betaalde baan, een groot deel daarvan heeft een laag inkomen
*een derde van de alleenstaande ouders een bijstandsuitkering heeft
*ruim de helft van de eenoudergezinnen onder het sociaal minimum leeft

Allemaal redenen voor de FNV Vrouwenbond en de FNV Vakcentrale om, naast een aantal andere activiteiten, deze conferentie te organiseren.
Wil jij graag meedenken hoe de inkomens- en arbeidsmarktpositie van alleenstaande ouders te verbeteren? Dan wil je deze conferentie niet missen.

Het wordt een dag waarop je meer te weten komt over de positie van alleenstaande ouders, over hoe de vakbeweging zich inzet om het lokaal te beleid te beïnvloeden, mee kunt praten over het beleid, kennis kunt maken met goede praktijkvoorbeelden en in gesprek gaat met ervaringsdeskundigen.
Je kunt er workshops volgen, deelnemen aan discussies en contacten leggen.
De aftrap wordt gegeven door Leo Hartveld, federatiebestuurder FNV. Onderzoeker Annelou Ypeij geeft een inkijkje in de positie van alleenstaande ouders en natuurlijk worden de prachtige panelen van de FNV tentoonstelling `een onzeker bestaan' gepresenteerd. Workshops zijn te volgen over o.m. budgetteren, studerende ouders en het heft in eigen hand nemen. In de talkshow worden politici aan de tand gevoeld over hun plannen om de positie van alleenstaande ouders te verbeteren.

Meer informatie over het programma is te vinden op www.fnvvrouwenbond.nl

Aanmelden kan tot 30 mei bij FNV Vrouwenbond, postbus 8576, 1005 AN Amsterdam of mailen naar post@fnvvrouwenbond.nl

FNV Vrouwenbond





Ingezonden persbericht