High availability serverruimte voor Unigarant


AMSTERDAM, 20100604 -- Schadeverzekeraar Unigarant uit Hoogeveen heeft ICTroom als partner geselecteerd voor de bouw van de nieuwe high availability serverruimte. ICTroom zal de huidige computerruimte in fases verbouwen naar een serverruimte met een hoge mate van beheersbaarheid en beschikbaarheid. Unigarant is voor haar dienstverlening afhankelijk van een 365/24/7 optimaal functionerende ICT processen. De gefaseerde verbouwing zal daarom in live-situatie moeten worden doorgevoerd.

De computerruimte zal op een aantal kritische aspecten moeten worden aangepast. Verder dient in de nieuwe ruimte rekening gehouden te worden met verwachte groei van het aantal servers en toepassing van virtual media oplossingen. ICTroom heeft haar ervaring, kennis en innovatieve kracht ingezet om tot een optimaal ontwerp voor Unigarant te komen. Met als resultaat een gefaseerd stappenplan en ontwerp voor de gehele serverruimte. Het doordachte concept creëert meer flexibiliteit waardoor een gefaseerde migratie en ingebruikname van de ruimte mogelijk wordt. Met het oog op energie efficiĂ«ntie worden de modernste energy saving DX koeltechnieken toegepast in combinatie met Cooling Alley® van ICTroom. Om de maximale beschikbaarheid zeker te kunnen stellen overweegt Unigarant verder om voor het onderhoud van het nieuwe datacenter gebruik maken van de managed services van ICTroom.

Unigarant is in de selectie van partners zorgvuldig te werk gegaan. “Onze keuze voor ICTroom is gebaseerd op de kennis en kunde van dit bedrijf, die in het gedetailleerde stappenplan en presentaties duidelijk naar voren kwam. Daarnaast speelde de snelheid van reageren op technische vragen en de klantenkring van ICTroom mee in onze beslissing om met hun in zee te gaan”, aldus Dennis Jongman, Strategisch Inkoper bij Unigarant.

Pieter van den Burg, accountmanager ICTroom Company, “Het pakket van eisen van Unigarant was direct duidelijk. Hier gold geen standaard oplossing. Aan onze datacenter-engineer de uitdaging om met een creatieve oplossing te komen. Die uiteraard aan alle wensen voldeed. Nu nog de daadwerkelijke verbouwing, maar upgrade tijdens live-situaties is voor ICTroom bekend terrein.”

Over Unigarant Verzekeringen
Unigarant is specialist in schadeverzekeringen voor mobiliteit, recreatie, wonen en vrije tijd. De verzekeringen worden verkocht via het intermediair, zoals assurantietussenpersonen, rijwielhandelaren, reisbureaus en diverse inkoopcombinaties. Unigarant heeft als doel consumenten in geval van schade weer snel in staat te stellen hun gevoel van zorgeloosheid terug te krijgen. Unigarant is 100% dochter van de ANWB.

Over ICTroom
ICTroom is een van de snelst groeiende technologiebedrijven, die zich heeft bewezen met het realiseren van uiterst betrouwbare computerruimtes. Het bedrijf ondersteunt organisaties bij het ontwerpen, bouwen en managen van hun datacenter of serverruimten. ICTroom levert daarvoor een totaalconcept voor Datacenter Facilitaire Infrastructuren bestaande uit een unieke combinatie van advies, producten, projecten en diensten. Samen met de ervaring en hoogwaardige technische kennis vormt dit de basis voor het succes van ICTroom. In Nederland maar intussen ook daarbuiten is ICTroom betrokken bij ruim 75.000 m2 datacenterfaciliteiten. Tot de klantenkring van ICTroom behoren tal van grote Nederlandse bedrijven, banken, ziekenhuizen en ministeries.

ICTroom Company