Oranjefans op TV met eigen voetbalstadion


Jupiler en RTL7 trakteren op unieke voetbalbelevenis

BREDA, 20100604 -- Oranjefans kunnen een unieke voetbalreportage op RTL7 winnen met hun eigen voetbalstadion tijdens de eerste twee groepswedstrijden van Oranje. Bierbrouwer Jupiler speelt hiermee in op de Nederlandse traditie om een tribune of voetbaltempel te bouwen tijdens het WK.

"Met onze campagne `Jup Holland Jup' kleuren we Nederland Oranje tijdens het WK. We geven momenteel 300.000 Oranje Jup Holland Jup T-shirts weg bij een krat Jupiler en organiseren daarnaast een aantal unieke voetbalbelevenissen voor de echte Oranjefan", zegt Kevin Vonckx, marketingmanager Jupiler.
"Met deze actie spelen we in op de Nederlandse traditie om de mooiste, grootste en meest originele voetbaltempel te bouwen. In samenwerking met RTL7 zullen de twee mooiste voetbaltempels landelijke bekendheid krijgen, omdat we daar een reportage gaan maken rond de eerste twee groepswedstrijden van Oranje. En uiteraard zorgen we ervoor dat het een aangekleed feestje wordt met barbeque en onze Jupiler promotietruck", aldus Kevin.

Meedoen
Om kans te maken op deze unieke prijs kunnen Oranjefans zoveel mogelijk foto's en filmpjes van hun eigen voetbaltempel plaatsen op juphollandjup.hyves.nl, Jup Holland Jup op Facebook en YouTube. Een deskundige jury kiest uit de inzendingen de leukste voetbaltempels. Daarnaast maken deelnemers kans op een speciale `Jup Holland Jup' limited edition van de thuistap PerfectDraft, die niet in de winkel verkrijgbaar is.

Stroomversnelling
"Het feit dat Jupiler het officiële bier tijdens het WK is voor de Benelux legt ons geen windeieren", aldus Kevin Vonckx. "Zeker in Nederland merk je dat we via de Jup Holland Jup campagne het merk nog nadrukkelijker positioneren, we staan met ons Jup Holland Jup T-shirt inmiddels al in de top 5 van meest populaire WK gadgets volgens Oranjebarometer.nl (Trendbox & Co). De komende weken gaan we alles nog verder in een stroomversnelling brengen met een aantal opvallende acties tijdens het WK, maar dat blijft nog even een verrassing. Bovendien zal tijdens de wedstrijden van Oranje Jupiler ook schitteren op de boarding in de stadions in Zuid-Afrika en maakt men wereldwijd kennis met ons Belgische biermerk."

Cult-item
Niet alleen in Nederland, maar ook in België is het Jup Holland Jup shirt inmiddels een gewild item: "Belgen gaan speciaal naar Nederland om een krat Jupiler te kopen om het Jup Holland Jup shirt te bemachtigen. In België wordt dat als een cult-item gezien", glundert Kevin. Meer info over Jup Holland Jup is te vinden op www.jupiler.nl, juphollandjup.hyves.nl en oAB InBevp Facebook en Twitter.

Over Jupiler
Jupiler is het officiële bier in de Benelux tijdens het Wereldkampioenschap Voetbal 2010.
Het Belgische biermerk is het snelst groeiende pils in Nederland, met een verdubbeling van de volumes in de afgelopen 5 jaar. Jupiler wordt in Nederland als biermerk ook het meest geassocieerd met voetbal, dankzij het naamgevende sponsorschap en partnerschap met de Jupiler League.

AB InBev





Ingezonden persbericht