Verkiezing Mooiste Nederlandstalige Tweet


AMSTERDAM, 20100604 -- Twitter als promotie van de Nederlandse taal Twitter is de laatste tijd enorm in populariteit gegroeid. De tijd is dus rijp voor de allereerste Twitter wedstrijd: wie schrijft de mooiste tweet. Stephen Fry maakte deze competitie groot in de Engelse taal. Verwoed twitteraar Berend Quest nam het initiatief om een Nederlandse variant te verzinnen. Iedereen die twittert kan meedingen in zes verschillende categorieën. De winnaars worden eind deze maand bekendgemaakt. Nieuws over de verkiezing is te volgen via twitterradar.nl.

Twitter als taaluitdaging
Twitteren kent een beperking, want je mag slechts 140 tekens gebruiken. Veel tweeps, zoals gebruikers van Twitter genoemd worden, verstaan de kunst om in 140 tekens prachtige taalvondsten te componeren, de meest hilarische boodschappen te stoppen en romantische hoogstandjes te verpakken. Hoe mooi Twitter kan zijn, en wat er allemaal verteld kan worden in die magere 140 tekens is wat deze verkiezing wil laten zien.

Twitter als promotie van de Nederlandse taal
Het initiatief is inmiddels omarmd door het Genootschap Nederlandse Taal, die zal jureren in de categorie `Mooiste Taalkronkel'. Verschillende uitgeverijen zoals Archipel en Conserve en een aantal bekende en minder bekende schrijvers hebben boeken beschikbaar gesteld voor het prijzenpakket.
Mooie tweets zijn ware promotors van de Nederlandse taal en het taalgebruik.
De zes categorieën
Er zijn zes categorieën waarin prijzen te winnen zijn. Dit zijn `Humor', `Poëzie', `Taalkronkel', `Dubbelzinnig' en `Sensueel'. Iedere categorie heeft een eigen jurylid welke zijn of haar sporen verdiend heeft in het betreffende thema.

Organisatie
Organisator Berend Quest is verwoed, zo niet maniakaal Twitterraar en blogger. Op zijn blog schrijft hij wekelijks een profiel van een Twitter gebruiker.
Uit de Twitter bio van @berendquest: - Als Berend Quest de wereld zou begrijpen, dan pas had ik een rotleven. - Berend doet aan Twitter Profiling, Grimlachen en is maniform Blogger.

twitterradar.nl





Ingezonden persbericht