VU medisch centrum

Valeriussymposium 4 juni 2010: soma en psyche, wetenschap en praktijk

4 juni 2010 | Symposium

Somatische ziekten en psychische stoornissen komen vaak samen voor. Deze co-morbiditeit gaat gepaard met een slechtere prognose van zowel de lichamelijke als de psychische stoornis. Tijdens het Valeriussymposium op 4 juni 2010 komen kennis over de interactie tussen somatische ziekten en psychische stoornissen, maar ook diagnostische en behandelaspecten aan de orde.

Plenaire lezingen worden afgewisseld met interactieve workshops over multidisciplinaire diagnostiek en behandeling. Thema's van de workshops zijn: oncologie, cardiologie, zwangerschap, neurologie en onderwijs.
Aansluitend aan het symposium is de oratie van de heer prof. dr. A. Honig, die op voordracht van het Sint Lucas Andreas Ziekenhuis binnen VUmc als eerste in Nederland de leerstoel ziekenhuispsychiatrie bezet.

In het jaar 2010 bestaat de Valeriuskliniek in Amsterdam (onderdeel van GGZ inGeest) 100 jaar. Het Valeriussymposium maakt deel uit van de festiviteiten rondom dit jubileum. Het symposium markeert de ambitie van GGZ inGeest en VUmc om de activiteiten op het grensvlak van lichaam en geest te intensiveren, ondermeer door het inrichten van het onderzoeksthema 'soma en psyche', onder voorzitterschap van prof. dr. J. Dekker.

Het symposium is bedoeld voor psychiaters, psychologen, medisch specialisten, verpleegkundigen (algemeen ziekenhuis en psychiatrie). Het symposium vindt plaats in de aula van de Vrije Universiteit in Amsterdam. Accreditatie is aangevraagd bij de Nederlandse Vereniging van Psychiaters, Nederlandse Vereniging van
psychologen/psychotherapeuten, Nederlands Instituut van Psychologen, Nederlands Huisartsen Genootschap, V&VN Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundigen.

Aanmelden is mogelijk vanaf 15 januari 2010. Voor vragen en meer informatie: Irene van Baardwijk of Christel Sluis, PAOG cursus- en congresorganisatie, telefoon (020) 444 8444, e-mail paog@vumc.nl . Datum : 4 juni 2010
Tijd : 09:30 tot 17:00
Locatie : aula van de Vrije Universiteit Amsterdam