Ingezonden persbericht


Persbericht
Utrecht, 29 maart 2010

Vredenburg presenteert 'De Nacht van Carice'

Carice van Houten komt vrijdag 4 juni 2010 naar Vredenburg Leidsche Rijn voor 'De Nacht van Carice'. Tot in de kleine uurtjes vertelt zij haar levensverhaal aan de hand van misschien wel haar grootste passie: muziek. Haar favoriete pop-, film- en klassieke muziek wordt live uitgevoerd, afgewisseld met filmfragmenten. De muziek wordt uitgevoerd door onder andere het Orkest van het Oosten, aangevuld met artiesten als pianist Ralph van Raat en Lucas en Arthur Jussen. De avond eindigt met een spetterend concert van de New Cool Collective. Tussendoor wordt Carice in een loungehoek op het podium geïnterviewd door Cornald Maas.

De Nacht van Carice is opgezet rond de muzikale favorieten van Nederlands meest succesvolle actrice. Ze stelde zelf het programma samen. Carice van Houten is thuis in vele muziekgenres. Klassieke muziek kreeg ze van huis uit mee maar haar smaak is breder, en reikt van singer songwriters tot musical, en van Bach tot Janàček. De film- en muziekfragmenten vormen voor gastheer en interviewer Cornald Maas telkens een opstapje om met de actrice te praten over muziek, film en allerhande zaken die een rol spelen in haar leven.

De eerste gasten zijn inmiddels bekend. Opvallende namen zijn de jonge pianotalenten Lucas en Arthur Jussen, die delen spelen uit suites van Johann Sebastian Bach, en uit Het Overwoekerde Pad van Leoš Janàček (bekend van de film The Unbearable Lightness of Being). Meer filmmuziek is er van onder andere The Rink van Charlie Chaplin en van films van Alberto Iglesias. Soul, jazz en singer songwriter-muziek worden vertegenwoordigd door Charlie Winston en New Cool Collective.

Een van de hoogtepunten is ongetwijfeld de uitvoering van de schitterende Vier Letzte Lieder van Richard Strauss, gezongen door sopraan Kelly God met groot orkest. Carice: 'Ik weet niet hoe het komt maar ik heb allemaal muziek gekozen waarvan je moet huilen.'

Carice van Houten is een fenomenaal talent. Ze speelde in bekende films als Zwartboek en Alles is Liefde, waarvoor ze in 2007 een Rembrandt Award won voor beste actrice. Ook won ze meerdere Gouden Kalveren als beste actrice, onder andere voor Minoes uit 2001 en Suzy Q uit 1999. In 2008 was ze tegenspeelster van Tom Cruise in de Hollywoodfilm Valkyrie.

De Nacht van... is een productie van Vredenburg. Aan de hand van live muziek- en filmfragmenten vertelt een bekende Nederlander over zijn of haar muzikale voorkeuren en favoriete filmfragmenten. In een informele sfeer krijgt het publiek zodoende een gevarieerd beeld met ongekende en verrassende kanten van de hoofdpersoon van De Nacht... Het concept gaat verder dan een gewooon interview of vijf minuten aanschuiven in een talkshow. Het publiek leert de actrice Carice van Houten beter kennen, in al haar veelzijdigheid.

Muziekliefhebbers en fans van Carice van Houten kunnen kaarten bestellen via de website van Vredenburg www.vredenburg.nl, of via de Centrale Kassa: info@vredenburg.nl of 030 231 45 44.

De Nacht van Carice
Vredenburg Leidsche Rijn
Vrijdag 4 juni - 19.30 uur
Prijs: ¤ 35,-