Ingezonden persbericht


Persbericht
Utrecht, 18 mei 2010

Laatste namen 'Nacht van Carice' bekend

'Een avond voor de gevoelige medemens'. Zo omschreef Carice van Houten gisteravond in De Wereld Draait Door de 'Nacht van Carice', die 4 juni in Vredenburg Leidsche Rijn plaatsvindt. Muziek is voor Carice als een goede vriend aan wie je alles kunt vertellen en met wie je geheimen deelt. Die insteek maakt De Nacht van Carice tot een heel bijzondere muzikale gebeurtenis. Sinds gisteren staan ook Coparck en Theo Nijland op het zeer gevarieerde programma.

De actrice vertelt haar levensverhaal aan de hand van haar favoriete componisten, bandjes, singer songwriters en muziekfragmenten. Tussen de live optredens en filmfragmenten door wordt Carice in een lounge-setting op het podium geïnterviewd door gastheer Cornald Maas, bekend van het onder andere het kunstprogramma Opium en als tafelheer bij De Wereld Draait Door.

In DWDD blikte Carice gisteravond zelf vooruit op 'De Nacht van Carice.' Een leven zonder muziek is voor de actrice ondenkbaar. Op alle belangrijke momenten in haar leven speelt het een belangrijke rol. Bij verliefdheid, triomfen als actrice en tegenslagen, altijd is er muziek als uitlaatklep voor haar gevoelens en emoties. Aan de hand van de bijpassende muziek en filmfragmenten krijgt het publiek in een informele sfeer een gevarieerd beeld met ongekende en verrassende kanten van Nederlands meest succesvolle actrice van dit moment.

Carice heeft een zeer brede smaak, die tot uiting komt in een indrukwekkende reeks meewerkende artiesten, bandjes en muziekfragmenten. Enkele hoogtepunten van de avond: de pianobroers Lucas en Arthur Jussen, singer songwriter Josh Rouse, New Cool Collective, sopraan Kelly God, het Orkest van het Oosten, Jenny Arean en pianist Ralph van Raat. Bij DWDD maakte ze nog enkele nieuwe namen bekend. Theo Nijland zingt vanachter de piano een aantal jazzy ballads en de laatste trofee die Carice binnenhaalde is Coparck, een stel onalledaagse artiesten met hun onnavolgbare mix van pop, rock en jazz. De stijlen variëren voortdurend, van klassiek tot pop en van intiem tot orkestraal. Filmfragmenten zijn er onder andere uit The Rink van Charlie Chaplin en The Unbearable Lightness of Being, uiteraard met live-muziek.

Muziek maakt zeer uiteenlopende emoties los bij Carice. Zo kijkt ze uit naar de uitvoering van twee van de vier ontroerende Vier Letzte Lieder van Richard Strauss, gezongen door sopraan Kelly God met het Orkest van het Oosten. Carice: 'Ik weet niet hoe het komt maar ik heb allemaal muziek gekozen waarvan je moet huilen.' Maar in DWDD vertelde ze ook dat ze er soms niet voor terugdeinst om haar favoriete muziek bij anderen 'door de strot te duwen'. Kortom, muziek is voor Carice alles behalve een vrijblijvend tijdverdrijf. Het draait bij Carice om passie en pure emoties.

De Nacht van Carice is een idee van Vredenburg in nauwe samenwerking met de actrice, die zelf het programma samenstelde. De aankleding en entourage sluiten volledig aan op het informele karakter van de avond. De Nacht... zal zijn naam zeker eer aandoeen omdat het programma tot in de kleine uurtjes doorgaat.

De uitzending van DWDD maakte veel fans en muziekliefhebbers nieuwsgierig en enthousiast maar er zijn nog kaarten beschikbaar. Die kunnen worden besteld via de website van Vredenburg www.vredenburg.nl, of via de Centrale Kassa: info@vredenburg.nl of 030 2314544.

De Nacht van Carice, Vredenburg Leidsche Rijn
Vrijdag 4 juni - 19.30 uur
Prijs: ¤ 35,-