Ingezonden persbericht


Persbericht

Volledige sprekersprogramma TEDxRotterdam bekend

Hoogleraar neuro economie Verbeke en Olympisch zwemkampioen Van der Weijden maken groep van inspirerende 'performers' compleet

Rotterdam, 18 mei 2010 - TEDxRotterdam, dat op vrijdag 4 juni aanstaande in het Nieuwe Luxor Theater plaatsvindt, heeft zijn sprekersgroep helemaal rond. Willem Verbeke, hoogleraar neuro economie aan de Erasmus Universiteit, en Olympisch kampioen zwemmen Maarten van der Weijden hebben vandaag hun deelname bevestigd, waarmee het totaalaantal op 29 sprekers komt. Onder de zinspreuk 'somethink completely different' inspireert de groep 'performers' op deze dag het publiek met verhalen en optredens waarin wetenschap, technologie, design of entertainment centraal staan. Hierbij krijgt elke spreker minimaal drie en maximaal achttien minuten voor hun 'ideas worth spreading'.

Isis Spuijbroek, een van de initiatiefneemsters van TEDxRotterdam, is trots op het volledige TEDx-programma en de gevarieerde samenstelling van de groep sprekers. "In de afgelopen tijd hebben we veel tijd gestoken in het vastleggen van een 'performers' wishlist. Zo zijn er niet alleen wetenschappers, maar ook filosofen, muzikanten, medici en social media experts die tijdens REDxRotterdam komen spreken. Er is zelfs een goeroe uit de bancaire wereld die spreekt over wat hem inspireert en dit met een gemêleerd gezelschap wil delen.

Sprekers en registratie

"Op www.tedxrdam.nl is het totaaloverzicht van de 'performers' terug te vinden", vervolgt Spuijbroek. "Een korte CV van de sprekers en, waar mogelijk, aangevuld met wat zij tijdens TEDxRotterdam zullen 'verspreiden'. Het wordt op 4 juni heel boeiend wat de kruisbestuiving tussen een diversiteit aan performers én toehoorders teweeg gaat brengen. Stel je voor: Olympisch kampioen zwemmen Maarten van der Heijden, Zakenvrouw van het Jaar 2009 Meiny Prins, hoogleraar neuro economie Willem Verbeke en Ed Wubbe van het Scapino Ballet in één zaal... We zijn ervan overtuigd dat er tijdens TEDxRotterdam veel synergie zal ontstaan!”

Live streaming

TEDxRotterdam kan maximaal aan 800 bezoekers een toegangsbewijs toekennen. Spuijbroek sluit af: "Het aantal registraties heeft de verwachtingen tot nu toe overtroffen. Tot en met vrijdag 21 mei aanstaande kan iedereen zich voor TEDxRotterdam inschrijven, waarbij je met een goede motivatie kans maakt op een van de 800 toegangsbewijzen. Een vakkundige jury zal zich na de sluitingsdatum over de inzendingen buigen en de uiteindelijke toegangsbewijzen aan de winnende inzendingen toekennen. Mocht je niet tot de gelukkige inzendingen behoren, kun je de live streaming via www.tedxrdam.nl volgen."

TEDxRotterdam: somethink completely different

TEDxRotterdam nodigt vernieuwers uit met ideas worth spreading en presenteert op 4 juni 2010 in het Nieuwe Luxor Theater meer dan twintig Rotterdamse, Nederlandse en internationale sprekers en performers die de grenzen opzoeken van hun vakgebied in wetenschap, commercie, technologie, design, dans en muziek. Met bezieling. Recht uit het hart. TEDxRotterdam is vrij van geest, non-profit, heeft geen politieke, commerciële of religieuze doelen en is gratis toegankelijk. Het aantal plaatsen is echter beperkt. Via online registratie kunnen bezoekers van de website tedxrdam.nl zich aanmelden en motiveren wat hun idea worth spreading is en waarom juist zij deel uit moeten maken van TEDxRotterdam op 4 juni 2010.

TED: ideas worth spreading

TED is wereldwijd het platform waar vooraanstaande denkers grensverleggende ideeën presenteren. TED begon in 1984 als dé conferentie over Technology, Entertainment en Design, - vandaar de naam TED. Maar sindsdien is TED oneindig veel breder geworden. TEDtalks gaan ook over wetenschap, de kunsten, globalisering, milieu, muziek en nog veel meer inspirerende onderwerpen. De performers delen hun nieuwe ontdekkingen en maken het verschil. TED deelt goede ideeën. Ideeën die het waard zijn om verspreid te worden. TED gelooft dat de kracht van ideeën een bijdrage levert aan de ontwikkeling van de wereld. Daarom creëert TED een vrijplaats waar vernieuwende geesten en een nieuwsgierig publiek elkaar treffen.

Noot voor de redactie (

Ingezonden persbericht