Ingezonden persbericht


Persbericht Poppodium Het Bolwerk, Sneek www.hetbolwerk.nl
---

Vrijdag 4 juni
MOVEMENTS
Met REMY (Extrema),
22.00 uur / E 10,-

Zaterdag 5 juni
FINALE KLEINE PRIJS VAN FRYSLAN
Met: Achter Gordijnen van Vrijheid, Alpine Pack, Hille Stellingwerf, Dial-A-Poets, the LMN 3 en Above 19.30 uur / E 5,-

---

MOVEMENTS met DJ REMY en FINALE KLEINE PRIJS van FRYSLAN in POPPODIUM HET BOLWERK

Een weekend gevuld met bijna alle muzikale genres in Poppodium Het Bolwerk te Sneek. Op vrijdag 4 juni is het dance wat de klok slaat met een nieuwe edite van Movements (techno, minimal, tech-house en progressive) met ditmaal als hoofdact REMY, bekend van o.a. Extrema en Dance Valley. De zaal gaat om 22.00 uur open. Op zaterdag 5 juni is het tijd voor de finale van de Kleine Prijs van Fryslan met aanstormend Fries talent uit alle mogelijke muzikale hoeken: rock, hiphop, singersongwriter, electro, kleinkunstpop en metal-crossover. De zaal gaat om 19.30 uur open en de entree is maar 5 euro.

Op vrijdag 4 juni weer Movements, een nieuw initiatief om dance muziek in Sneek weer nieuw leven in te blazen. Stijlen als techno, minimal, tech-house en progressive zullen allemaal aan bod komen. Deze editie is de afsluiter van de Movements-reeks dit seizoen! Met dj's Remy (Extrema), Malbetrieb (Arthouse, Klopfgeist) en Nieuwhout (Resident Movements). Remy is de hoofdact deze Movements. Remy werd ontdekt door Joost "Speedfreax" van Bellen. Zijn eerste club residency was in Club Roxy (Amsterdam). Hij was 1 van de legendarische 3 roxy grootheden: Dimitri, Marcello & Remy. Het logische vervolg was dat Remy ging produceren. Hij releaste verschillende 12"'s bij Wonka (Belgium) als 'The Traveller' en hij richtte samen met Sven van Hees het 'Global Cuts' label (R&S sublabel) op. Hij verkende steeds meer de donkerde kant van housemuziek nadat hij PvD's remix of "Love Stimulation" beluisterd had. Zijn muziekvoorkeur verschoof steeds meer naar underground techno/techhouse in de loop der jaren.

Zijn internationale DJ carriere kwam in een stroomversnelling nadat hij de wereldkampioenschappen DJ'ing won in Cannes. Remy maakte diverse cd-compilaties, zoals Mellow Moods (1&2) en Silly Symphonies (1-5) tijdens zijn carriere. Sinds 1999 heeft hij zijn eigen platenstudio en is produceren belangrijker geworden dan draaien. De platen "Backstabber", "Cousteau" en "Pumped Up" zijn al verschenen op diverse internationale compilaties en worden veel gedraaid door internationale dj's. Daarnaast draaide hij zelf op onder andere DanceValley, Extrema, Crobar/Spirit - New York, Fur Washington, Ageha Tokyo, Godskitchen, Turnmills, Guvernment Toronto, Amnesia Ibiza. Daarnaast nog Malbetrieb, bekend van o.a. Arthouse, en resident DJ Nieuwhout. De zaal gaat om 22.00 uur open.

Na dertien voorrondes en drie halve finales is het zaterdag 5 juni tijd voor de grote finale van de Kleine Prijs van Fryslân. Van de dik zestig verschillende Friese acts zijn zes bands overgebleven om te strijden in de finale: Achter Gordijnen van Vrijheid, Alpine Pack, Hille Stellingwerf, Dial-A-Poets, the LMN 3 en Above. Het kiezen van een winnaar zal een lastige taak worden, de muziekstijlen zijn zeer verschillend. Alpine Pack maakt pakkende indierock, Hille Stellingwerf speelt een goed gearrangeerde mix van blues, jazz en soul. Achter Gordijnen van Vrijheid zoekt het in intieme Nederlandstalige luisterliedjes, in scherp contrast met de stijl van Above welke je het best onder enthousiaste 'cross-over' kunt scharen. Dial-A-Poets zijn vrolijk uitgedoste electrotrashdancepunkrockers, feest gegarandeerd! The LMN 3 tenslotte maakt kwaliteitshiphop met een jazzy inslag. De winnaar van 2009, De Basis, verzorgt een speciaal optreden en de gastheer van deze avond is D-A-A-N. De zaal gaa t open om 19.30 uur en de entree is maar 5 euro.