Ingezonden persbericht


Persbericht
Utrecht, 26 mei 2010

Rufus Wainwright suprise act in de Nacht van Carice

Rufus Wainwright, de fenomenale Amerikaanse singer songwriter, komt op 4 juni naar de Nacht van Carice. Zijn optreden is een van de hoogtepunten in een avondvullend programma met optredens van zeer uiteenlopende bands, artiesten en een compleet orkest.

Carice van Houten maakte de komst van Rufus Wainwright zelf wereldkundig via twitter: 'Surprise: mystery late night guest 'Nacht van Carice' is Rufus Wainwright! Ja mensen, het is echt waar. Rufus komt na zijn show in Amsterdam nog eventjes naar ons, als toetje zeg maar.' Carice is zelf misschien wel de grootste fan van de geniale singer songwriter. Geen wonder, want Rufus is niet alleen volgens velen de beste zanger van dit moment, hij werkte ook mee aan de soundtracks van zeer uiteenlopende films, waaronder Brokeback Mountain, The Aviator en Shrek. Wainwright heeft zich laten kennen als een multitalent dat zich liet inspireren door rock, opera, theater, klassieke muziek en de beste singer songwriters van de afgelopen decennia.

Andere artiesten tijdens de Nacht van Carice zijn o.a. de pianobroers Jussen, Coparck, New Cool Collective, Ralph van Raat, Theo Nijland, Josh Rouse en het Orkest van het Oosten. Gastheer is Cornald Maas. De Nacht van Carice is een idee van Vredenburg in nauwe samenwerking met de actrice, die zelf het programma samenstelde.

Kaarten voor de Nacht van Carice show zijn te verkrijgen via de website van Vredenburg: www.vredenburg.nl, via de Centrale Kassa: info@vredenburg.nl of 030 231 45 44.

De Nacht van Carice, Vredenburg Leidsche Rijn
Vrijdag 4 juni - aanvang 20.00 (19.00 uurr voorprogramma) Prijs: ¤ 35,-



Ingezonden persbericht