Ingezonden persbericht


Persbericht 2010-04-30

Oproep stichting Twente Dakar

Zoals eerder in de pers verschenen, is de opslagruimte van Stichting Twente Dakar op 27 april jongstleden in vlammen opgegaan. Hierin stond een complete inventaris voor 'onze' school in Gambia, Afrika. Ook zijn er duizenden paren schoenen, bestemd voor de jeugd in Gambia, vernietigd door de brand. Alles stond klaar om verzonden te worden, maar helaas het noodlot sloeg toe.

Echter zijn wij, de stichting www.twentedakar.nl al weer op zoek naar een nieuwe opslagruimte. Hierin kunnen wij dan de 'nieuwe' geschonken spullen in opslaan. Door de aandacht van de pers zijn er van uit het hele land schoolspullen, tafels, stoelen, kasten, schoolborden, schooltassen etcetera aangeboden.

Tevens hebben we uit heel Nederland vele hartverwarmende reacties mogen ontvangen. Geweldig, dat geeft de burger moed om verder te gaan. In Afrika rekenen ze op ons.

Op vrijdag 4 juni aanstaande gaat onder aansturing van www.typischtransport.nl een truck met oplegger het land in. Op tal van plekken in Nederland waaronder Amsterdam, Wognum, Kollumerpomp, Stadskanaal, Zwolle, Gorinchem, Assen, Ermelo, Aalten, Vriezenveen etcetera, zullen we de schoolspullen ophalen!

Tijdens het grote Multi-culturele wijkfeest www.rembrandtfiesta.nl op zaterdag 5 juni aanstaande, op het rembrandtveld aan de rembrandtlaan te Almelo, zullen we de opbrengst van de eerste rit aan het publiek tonen. Tevens willen we hier graag schoenen inzamelen, want die zijn ook opnieuw nodig.