Gemeente Hilversum

Vrijdag prijsuitreiking actie 'Met belgerinkel naar de Gijsbrecht'

publicatiedatum: donderdag 3 juni 2010

De actie 'Met belgerinkel naar de winkel', die tussen 24 april en 29 mei liep in het winkelgebied De Gijsbrecht van Amstelstraat, was een succes. Aanstaande vrijdag 4 juni is om 16.00 uur de prijsuitreiking, bij Muijs Tweewielers. Verkeerswethouder Erik Boog maakt dan de winnaar van de hoofdprijs bekend. De hoofdprijs is een fiets ter waarde van ¤1.000,- , beschikbaar gesteld door Muijs Tweewielers en de gemeente Hilversum.

Met de actie werd het boodschappen doen per fiets beloond. Wie op de fiets een boodschap kwam doen bij een van de 64 deelnemende winkels, kreeg een stempel. Aan het einde van de actie zijn onder alle volle spaarkaarten de 120 prijzen verloot, die door de deelnemende winkeliers ter beschikking zijn gesteld. De actie 'Met belgerinkel naar de winkel' is een landelijke campagne van natuurorganisatie IVN, waaraan de gemeente samen met de Winkeliersvereniging Gijsbrecht meedeed. Dit jaar doen er vijftien gemeenten mee. De actie loopt voor het eerst in Hilversum en in totaal werden meer dan zeshonderd volgestempelde spaarkaarten ingeleverd.

Aan de actie was ook een fotowedstrijd gekoppeld, waarmee in de actieperiode de maker van de mooiste foto van die week met een minuut gratis winkelen werd beloond. De winnaars van deze actie kregen hierover al bericht en in overleg met de Albert Heijn is een moment geprikt waarop zij gratis een minuut kunnen shoppen. De namen van de prijswinnaars van de spaarkaartenactie staan op www.hilversum.fietst en op de sites van de ondernemersvereniging Gijsbrecht (www.degijsbrecht.nl) en van de landelijke actie www.belgerinkel.nl.