Partij voor de Dieren


Kandidaat Partij voor de Dieren en oprichtster Animals Count voert campagne

04-06-2010

Amsterdam, 4 juni 2010 - Oprichtster en leidster van de Engelse partij `Animals Count' en tevens kandidaat voor de Partij voor de Dieren, Jasmijn de Boo, zal dit weekend in Nederland zijn om campagne te voeren voor de Tweede Kamerverkiezingen op 9 juni. Op zaterdag zal zij vanaf 11:00 uur bij de informatiemarkt in de Openbare Bibliotheek in Amsterdam zijn en op zondag zal zij vanaf 15:00 uur in het Euromast Park Rotterdam bij de vegetarische barbecue met Esther Ouwehand zijn.

Jasmijn de Boo was actief betrokken bij de Partij voor de Dieren in 2003 en 2004 en was kandidaat voor de Europese Parlementsverkiezingen in 2004. Zij was ook de eerste landelijke werkgroepcoördinator van de Partij voor de Dieren in Noord-Brabant. Ze verklaart:

"De Partij voor de Dieren heeft niet alleen een voortrekkersrol in Nederland, maar heeft ook internationale groepen geïnspireerd om partijen voor dieren op te richten. Zulke partijen bestaan nu in ongeveer tien landen wereldwijd en een aantal nieuwe partijen zijn in de opstartfase. Dieren- en milieubescherming zijn wereldwijde onderwerpen die nog steeds niet serieus genoeg worden behandeld door reguliere politieke partijen."

Jasmijn de Boo, 34 jaar, dierenwelzijnsonderzoeker en onderwijskundige, woonachtig in Bristol, West-Engeland, richtte op 3 december 2006 `Animals Count - a political party for people and animals' op, wat uitgebreid in de media werd vermeld.

In mei 2008 deed Jasmijn de Boo mee met de London Assembly verkiezingen in een Zuid-London's kiesdistrict en behaalde daarbij 1.828 (1.12%) stemmen. Vorig jaar was zij lijsttrekker bij de Europese Parlementsverkiezingen in Oost-Engeland, en de partij behaalde 13.201 stemmen (0.82%). Onlangs deed Animals Count's vice-voorzitter, Richard Deboo (overigens geen familie), mee met de Algemene verkiezingen op 6 mei in een centraal-London's kiesdistrict, en hij kreeg meer positieve, nationale, media-aandacht dan alle andere kleine partijen.

Animals Count wordt gesteund door bekendheden zoals supermodel Twiggy, Queen guitarist Brian May en acteur Nicholas Ball. Vanwege het bestaan van Animals Count is de discussie over dierenrechten binnen de Green Party (de vierde grootste partij in het Verenigd Koninkrijk) nieuw leven ingeblazen en na een aantal besprekingen heeft de partij een van Animals Count's speerpunten met betrekking tot diergezondheidszorg, overgenomen.