Politie Noord- en Oost Gelderland

|     |Harderwijk - Automobilist botst onder invloed tegen auto  |

Dat rijden onder invloed van alcohol de rijvaardigheid beïnvloed bleek donderdagmiddag 3 juni aan de Hondsdragmeen in Harderwijk. Een 19-jarige automobilist uit Litouwen botste bij het inparkeren tegen een stilstaande auto aan. De man bleek onder invloed en had geen geldig rijbewijs.


Het ongeval gebeurde rond 16:50 uur. De automobilist wilde inparkeren bij een parkeerplaats aan de Hondsdragmeen in Harderwijk. Hierbij botste hij tegen een stilstaande auto. Bij de aanrijding raakte niemand gewond. Agenten kwamen ter plaatse en onderworpen de bestuurder conform de regel 'botsen is blazen' aan een blaastest. Hieruit bleek dat hij gedronken had, de man werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Bij de ademanalyse blies hij een promillage van 0.7. Uit onderzoek bleek de Litouwer niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. De auto waarin de man reed werd in beslaggenomen. De politie maakt proces-verbaal op.

|     |Putten - Snorfietser gewond                               |

Een 21-jarige snorfietser uit Barneveld is donderdagavond 3 juni gewond geraakt na een aanrijding met een automobilist. De jongeman is met een hoofdwond overgebracht naar het ziekenhuis.


Het ongeval gebeurde rond 22:40 uur. Een 28-jarige automobilist uit Kootwijkerbroek reed over de Voorthuizerstraat in Putten richting Voorthuizen. Zij wilde linksaf de Bato'sweg inslaan en zag hierbij vermoedelijk de naderende snorfietser, die over het fietspad reed, over het hoofd. Er ontstond een aanrijding waarbij de snorfietser ten val kwam. Hij raakte gewond en werd door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

|     |Putten - Grasmaaier uit schuur gestolen                   |

Tussen zondag- en maandagmorgen 31 mei is er ingebroken in een schuur op een campingterrein aan de Huinerenkweg in Putten. Er is onder andere een grasmaaier weggenomen.


Men is binnengekomen door een slot te verbreken. De politie heeft de diefstal in onderzoek.

|     |Doornspijk - Geslagen na verkeersincident                 |

De politie onderzoekt een incident waarbij een 34-jarige vrouw uit Doornspijk geslagen zou zijn. Het incident heeft zich donderdagmiddag 3 juni voorgedaan na een verkeersconflict aan de Zuiderzeestraatweg in Doornspijk.


Het incident deed zich rond 15:30 uur voor. De 34-jarige vrouw parkeerde haar auto langs het fietspad aan de Zuiderzeestaatweg in Doornspijk. Toen haar zoontje de deur aan de zijde van het fietspad openende kwamen er twee mannen en twee vrouwen aanfietsen vanuit de richting Elburg. Eén fietser moest kennelijk hard remmen om een aanrijding met de jongeman (6 jr.) te voorkomen. Er ontstond een conflict en de man zou de moeder van de 6-jarige geslagen hebben. Het viertal fietste na het incident door richting Nunspeet. De politie heeft de zaak in onderzoek en vraagt de betreffende fietser zich te melden. Getuigen, die iets van het incident hebben gezien, wordt ook gevraagd contact op te nemen via 0900-8844.

|     |Ermelo - Motorrijder gewond na aanrijding                 |

Een 50-jarige motorrijder uit Ermelo is donderdagmiddag 3 juni gewond geraakt na een aanrijding met een automobilist. De motorrijder is met onder andere een wond aan zijn kin overgebracht naar het ziekenhuis.


Het ongeval gebeurde rond 16:30 uur. Een 47-jarige automobiliste uit Ermelo reed over de Putterweg in haar woonplaats toen zij zag dat haar voorgangers langzamer reden in verband met een landbouwvoertuig. Ook de 47-jarige automobiliste remde. De 50-jarige motorrijder, die achter haar reed, kon niet meer tijdig remmen waardoor er een aanrijding ontstond. De motorrijder kwam ten val en raakte gewond. Hij werd door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

|     |Putten - Politie zoekt getuigen schennispleger            |

De politie is op zoek naar getuigen die mogelijk een man hebben gezien die op dinsdag 6 juni langs de Putterweg zijn geslachtsdeel heeft getoond aan voorbijgangers.


De politie ontving woensdagavond een melding van een 17-jarig meisje die rond 22:45 uur langs de man fietste en had gezien dat hij zijn geslachtsdeel betastte terwijl hij naar haar keek. De man stond op dat moment tegenover het benzinestation aan de Putterweg. Even daarvoor had de man het fietsende meisje op een zwarte scooter ingehaald. Het meisje is doorgefietst naar huis en heeft direct de politie gebeld. De politie heeft nog gezocht naar de man, maar hem niet meer aangetroffen. Als anderen de man ook hebben gezien kunnen zij de politie bellen via 0900-8844.


EINDE BERICHTEN


-----------------------

(





(



---- --