Gemeente Sittard-Geleen


075_2010

PERSBERICHT

Wethouder komt niet met lege handen

Sittard-Geleen, 4 juni 2010 - wethouder Ruud Guyt heeft gisterren deelgenomen aan gastvrij Sanderbout.

Gastvrij Sanderbout bestaat uit een diner, een rondleiding, slapen en een ontbijt in de wijk Sanderbout. Doel van gastvrij Sanderbout is buitenstaanders het 'Sanderbout gevoel'te geven.

Wethouder Guyt heeft een voucher van 5.000 euro uitgereikt aan de voorzitter van het wijkplatform, John Gerrits. De voucher is doorgegeven aan de initiatiefgroep, die in 2011 een grote activiteit in het kader van samenleven in Sanderbout gaat organiseren. Wethouder Guyt: 'Met deze voucher kan de buurt een onderdeel het sociale programma van TASs, iedereen doet mee, realiseren'.

De herstructurering van het plangebied TASs bestaat uit een sociaal en een ruimtelijk programma. TASs staat voor Sanderbout, Achtbunder, Thienbunder en de voormalige slachthuislocatie. Gemeente, provincie en ZO Wonen gaan omvangrijk investeren in mensen, woningen, voorzieningen en infrastructuur. De aanpak is opgesteld vanuit de gedachte de sterke en bestaande kwaliteiten in TASs te behouden en de zwakke punten te verbeteren of te laten verdwijnen. Juist de bestaande kwaliteiten in Sanderbout maken de herstructurering van TASs heel kansrijk.

Het sociale programma kent drie sporen: de kracht van de eigen identiteit, basiskwaliteit leefomgeving en iedereen doet mee. In het sociale programma wordt de weg waarlangs de sociale ambitie gerealiseerd wordt beschreven.

Het wijkplatform Sanderbout heeft positief geadviseerd over de toekenning van de voucher aan de initiatiefgroep.