Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Federatie Zakenvrouwen gaat op jacht naar vrouwelijk toptalent.

Den Haag, 4 juni 2010

Federatie Zakenvrouwen gaat op jacht naar de beste vrouwelijke ondernemers van 2010. Op 8 oktober vindt de feestelijke uitreiking van de FZ - Award plaats in Media Plaza te Utrecht in aanwezigheid van meer dan 300 prominenten.

Federatie Zakenvrouwen reikt dit jaar voor het eerst drie Awards uit, aan de Internationale Vrouwelijke Ondernemer, de MKB Vrouwelijke Ondernemer en de ZZP Vrouwelijke Ondernemer. In haar ledenbestand zijn al deze categorieën vertegenwoordigd. Federatie Zakenvrouwen wil hiermede vrouwelijke ondernemers meer met elkaar verbinden en hen binnen alle categorieën belonen voor excellente prestaties.

Selectie
Een commissie bestaande uit prominente personen uit het bedrijfsleven, buigt zich over de selectie van de kandidaten aan de hand van een aantal vooraf vastgestelde criteria. Iedere kandidaat wordt op eenduidige wijze aan de hand hiervan beoordeeld. De criteria op hoofdlijnen zijn te vinden op www.federatiezakenvrouwen.nl. Tot 15 juni 2010 kunnen excellente vrouwelijke ondernemers worden voorgedragen voor één van deze fel begeerde Awards.

Jury
Een deskundige jury onder leiding van Noud van Rooij, plaatsvervangend algemeen directeur VNO-NCW, bestaat verder uit een aantal vooraanstaande zakenvrouwen waaronder Karin Orsel FZ Award winnares 2009, en Carmen Breeveld voorzitter Federatie Zakenvrouwen. Medio september maakt Federatie Zakenvrouwen de genomineerden bekend.

Missie
Federatie Zakenvrouwen streeft naar een verandering in het maatschappelijk denken ten aanzien van de arbeidsparticipatie van vrouwen. Door belangen te behartigen van ondernemende vrouwen en een spreekbuis te zijn in maatschappij, politiek, bedrijfsleven, zorg, onderwijs en wetenschap wil zij haar doelstelling, levenslange economische zelfstandigheid van vrouwen, bereiken.

Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar www.federatiezakenvrouwen.nl

Noot voor de redactie -