Ingezonden persbericht


Gedeelde vierde plaats voor Randy Krummenacher (5e) in Mugello

Voorlopige vierde startrij voor Luis Salom (15e)

Randy Krummenacher is tijdens de eerste dag van de Gran Premio D'Italia TIM goed gestart. De Zwitser bevond zich in de eerste vrije training constant in de voorste gelederen en sloot deze sessie af met een vijfde positie. Luis Salom gebruikte het eerste gedeelte van de sessie veel om de Aprilia RSA goed af te stellen. De Spanjaard klasseerde zich op een vijftiende plek.

Randy Krummenacher kon gelijk vanaf het begin snelle tijden rijden. Krummenacher kreeg zelfs P1 op zijn pitbord te zien in de eerste 20 minuten. De Zwitser ondervond weinig problemen en heeft al een goede basis set-up voor dit weekeinde. In de laatste 10 minuten ondervond de Zwitser een nerveuze achterkant van zijn Aprilia doordat zijn achterband nagenoeg op was. Krummenacher kwam tot exact dezelfde tijd als Efren Vazquez want beide reden een rondetijd van 2:00.218 maar de Zwitser werd als vijfde geklasseerd in plaats van de vierde plek.

Luis Salom kwam in de eerste 20 minuten een aantal keer binnen omdat hij niet tevreden was hoe het motorblok reageerde. Na een aantal wijzigingen van de deskundige Hans Spaan konden de monteurs de Spanjaard al weer snel op pad sturen. Salom reed een aantal ronden alleen om het ritme te vinden en klampte daaraan aan bij een aantal snellere rijders en wist op te klimmen naar een vijftiende positie.

Randy Krummenacher (5e, 2:00.218):

"Het is een goed begin van het weekend. Ik vind deze baan geweldig en na het stop-en-go circuit in Le Mans is dit circuit een verademing. Al snel wist ik goede tijden te rijden en voelde de motor goed aan. Na een kleine wijziging aan de motor wist ik zelfs nog even de eerste plek te veroveren. Tot tien minuten voor het einde kon ik mijn tijden verbeteren maar daarnaar speelde de achterband parten. Met deze basis kan ik meestrijden voor de topposities en wil ik morgen minimaal op de tweede startrij staan."

Luis Salom (15e, 2:01.705):

"De eerste twintig minuten van de sessie was ik net tevreden hoe de motor reageerde. Ik kwam verschillende keren binnen en na de wijzigingen was het blok super. Ik bleef lang buiten om toch nog een aantal snelle ronden te rijden. Het is een mooie baan en een vijftiende positie is niet verkeerd maar toch ga ik voor een top 10 plek morgen in de kwalificatie. We moeten nog werken aan de vering zodat ik een goed pakket voor morgen heb om deze top 10 te halen."

STIPA-MOLENAAR RACING GP w: www.molenaarracing.com e: info@molenaarracing.com