Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

GLOEDNIEUW LUXEJACHT GEDOOPT DOOR TWIGGY
SEABOURN SOJOURN MAAKT MAIDEN VOYAGE VIA AMSTERDAM

Londen, 4 juni 2010 - The Yachts of Seabourn heeft er een zusje bij: Seabourn Sojourn. Niemand minder dan Brits supermodel Twiggy is peetmoeder van het cruisejacht en doopte haar vandaag tijdens de naamgevingceremonie op de Theems in Londen. Sojourn is het vijfde jacht van de cruiserederij en de tweede van drie ultraluxe jachten die worden gelanceerd in een periode van drie jaar. De suites-only Sojourn biedt ruimte aan 450 gasten die kunnen genieten in de vier restaurants, zes bars en lounges en de spa die maar liefst twee dekken beslaat. De inauguratie-viering neemt twee dagen in beslag, op zondag 6 juni start de Sojourns maiden voyage die haar op vrijdag 18 juni naar Amsterdam brengt. Deze zomer gaat ze 12 en 14-daagse reizen uitvoeren naar de Baltische staten, Scandinavië, Rusland en Schotland.

Prachtig op de Theems
Twiggy is mooi, elegant en veelzijdig - een stijl die past bij de Sojourn. Ondanks haar drukke leven, zet ze zich in voor goede doelen, zoals de strijd tegen borstkanker. Ze is dan ook erg enthousiast dat zaterdag op haar petekind het benefietgala van Breast Cancer Haven plaatsvindt. "Ik vind het geweldig dat Seabourn me gevraagd heeft de peetmoeder van de Sojourn te worden. Met haar stijlvolle interieur en strakke silhouet is ze één van de meest elegante jachten op zee. En het is fantastisch dat het eerste evenement op de Sojourn er één is voor een zeer belangrijk doel, de 10e verjaardag van Breast Cancer Haven, een organisatie die verschrikkelijk goed werk verricht. Wat ik ook fijn vind, is dat ik haar kan dopen in mijn eigen woonplaats. Ze ligt hier prachtig op de Theems in London!" aldus Twiggy.

Toppunt van luxe
De Seabourn Sojourn is gebouwd op de T. Mariotti scheepswerf in het Italiaanse Genua. De Sojourn beschikt over 225 ruime suites, waarvan de meeste met privéveranda. Wie het toppunt van luxe wil boekt een Wintergarden Suite, met eigen solarium, of een Signature Suite aan de voorkant van het jacht en met uitzicht dat vergelijkbaar is met dat op de brug. Onderdompelen in luxe kan ook in het twee dekken tellende Spa met Kneipp Walk, kruidenbad en aroma stoombad met zoutinhalatie. Verder biedt de Sojourn vier restaurants en zes bars en lounges. Kennismaken met de Sojourn kan tussen juni en november 2010 extra voordelig. Deze zomer vaart ze naar het noorden en rondom Schotland, in het najaar wordt het Middellandse zeegebied verkend.

Trots
"Ik ben zo trots dat ze er is, ons nieuwste jacht, de Seabourn Sojourn. Ze ziet er fantastisch uit en ik ben er dan ook van overtuigd dat we onze gasten met deze nieuwe aanwinst nog meer heerlijke cruisevakanties kunnen bieden. Haar zusterschip, de Odyssey, is vorig jaar geïntroduceerd en heeft veel lof gekregen van reisagenten, de pers en - het allerbelangrijkste - de gasten. De Seabourn-stijl van cruisen is populairder dan ooit en daar ben ik onze gasten dankbaar voor!" aldus Pamela C. Conover, President & CEO van Seabourn.

Over The Yachts of Seabourn
The Yachts of Seabourn is een ultraluxe cruisemaatschappij met jachten die naar de meest populaire bestemmingen ter wereld vertrekken. Al meer dan 20 jaar levert Seabourn de beste service aan haar klanten en behoort ze tot de top van internationale cruiserederijen. The Yachts of Seabourn valt regelmatig in de prijzen voor haar voortreffelijke service, accommodatie, uitstekende keuken en het aanbod van de meest gewilde bestemmingen wereldwijd. Zie voor meer informatie en boekingen www.seabourn.com.