Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
Triodos Bank en OVG starten joint-venture

Innovatieve samenwerking voor ontwikkeling van duurzaam maatschappelijk vastgoed

Zeist, 4 juni 2010 Projectontwikkelaar OVG en Triodos Bank starten een joint-venture die zich richt op de ontwikkeling en realisatie van duurzame vastgoedprojecten in de sectoren onderwijs, kunst & cultuur en zorg. De duurzame bank en de duurzame projectontwikkelaar bundelen hun krachten om de sector van maatschappelijk vastgoed te verduurzamen.

Het maatschappelijk belang van duurzaam bouwen wordt al jaren door Triodos Bank en OVG onderstreept. De beide organisaties werken al intensief samen bij de ontwikkeling en realisatie van het duurzaamste kantoorgebouw van Europa: het nieuwe kantoor van TNT, onder de naam TNT GREEN Office Project. Peter Blom, bestuursvoorzitter Triodos Bank: "De vraag naar meer duurzaamheid in maatschappelijke bouwprojecten groeit sterk. De sociale en culturele sector hebben bij de realisatie van hun vastgoed behoefte aan focus passend binnen een ambitieuze strategie en bovenal aan een transparante wijze van samenwerking tussen opdrachtgevers en opdrachtnemers." Coen van Oostrom, directievoorzitter OVG: "In de praktijk zijn er weinig vastgoedbedrijven die een ondernemende oplossing bieden voor de vraag die er speelt bij onderwijs, zorg en cultuur op het gebied van duurzaamheid en innovatieve samenwerking. OVG en Triodos Bank bundelen in dit nieuwe bedrijf exact de juiste competenties" Vandaag kondigden Peter Blom en Coen van Oostrom - die respectievelijk nr.4 en nr.30 stonden in Duurzame Top100 2009 dit nieuwe vastgoedbedrijf aan. Beide bedrijven constateren een grote behoefte aan duurzame gebouwen en vernieuwend ondernemerschap als het gaat om de realisatie van gebouwen die een groot maatschappelijk belang hebben. Triodos Bank brengt de activiteiten en expertise van Triodos Real Estate Development onder in deze nieuwe onderneming. De directie van de nieuwe onderneming zal bestaan uit de heer Bert Krikke (voorheen directeur Triodos Real Esate Development) en de heer Thomas Ummels (voorheen directeur projectontwikkeling bij OVG).

Over Triodos Bank
Triodos Bank NV, opgericht in 1980, is een onafhankelijke bank die staat voor duurzaam en transparant bankieren. Triodos Bank financiert bedrijven, instellingen en projecten met een meerwaarde op sociaal, milieu en cultureel gebied daartoe in staat gesteld door spaarders en beleggers die kiezen voor maatschappelijk verantwoord ondernemen en een duurzame samenleving. Triodos Bank stond aan de wieg van de fiscale stimuleringsregelingen voor groene, sociaal-ethische en culturele projecten. Triodos Bank lanceerde het eerste groenfonds en cultuurfonds van Nederland en het eerste beursgenoteerde duurzame vastgoedfonds van Europa. De bank is wereldwijd een autoriteit op het gebied van microfinanciering in ontwikkelingslanden. Triodos Bank heeft vestigingen in Nederland, België, het Verenigd Koninkrijk, Spanje en Duitsland. In 2009 is Tridos Bank door de Financial Times verkozen tot de meest duurzame bank ter wereld. Over OVG Projectontwikkeling
OVG Projectontwikkeling is in 1997 opgericht als zelfstandige projectontwikkelaar. OVG streeft ernaar te excelleren in de ontwikkeling van duurzaam vastgoed en daarbij continue de verwachtingen van haar klanten te overtreffen. De expertise van de organisatie ligt op het vlak van kantoorontwikkeling en gebiedsontwikkeling, zowel nieuwbouw als herontwikkeling. OVG is marktleider geworden door haar focus op eindgebruikers, duurzaamheid en ondernemerschap.




Ingezonden persbericht