Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Alkmaar, 4 juni 2010

Den Haag de lusten, regio de lasten

VNO-NCW Noordwest-Holland heeft boos gereageerd richting het ministerie van Economische Zaken, nadat het ministerie het voorbereidingsbesluit voor de gasrotonde had gepubliceerd. "Den Haag heeft makkelijk praten en neemt alle lusten voor haar rekening, maar de overheden en bedrijfsleven in de Alkmaarse regio zijn de dupe van dit besluit", aldus een boze Guido de Wit, voorzitter VNO-NCW Noordwest-Holland.

"Met het voorbereidingsbesluit maakt EZ het de bedrijven op de Boekelermeer onmogelijk om uit te breiden", zo legt De Wit uit. "Vestiging van nieuwe bedrijven moet bijna de goedkeuring van Hare Majesteit krijgen, wanneer zij maar in de buurt van de rotonde willen bouwen".

VNO-NCW Noordwest-Holland is op zichzelf voorstander van de komst van de gasrotonde. "Maar dan moet er wel duidelijkheid zijn over de negatieve gevolgen van de komst, waarvan in ieder geval een ruime nadeelcompensatiemaatregel onderdeel van uit moet maken", aldus De Wit. "We zullen samen met gemeenten, provincie en de bedrijven ons beraden over verdere stappen", eindigt De Wit.