Trots op Nederland

04 jun 2010 | TROTS doet initiatiefvoorstel nieuw rookbeleid

De Tilburgse afdeling van Trots op Nederland (TROTS) dient een initiatiefvoorstel in om een proef te starten met een ander rookbeleid in de Tilburgse horeca. Directe aanleiding hiervoor is de mogelijke draai van de PvdA. Lijsttrekker Cohen gaf aan te overwegen cafés zonder personeel vrij te stellen van het rookverbod. Hiermee lijkt er een meerderheid te ontstaan in de Tweede Kamer om het huidige rookbeleid opnieuw ter discussie te stellen. Een goede zaak!

Maar Trots op Nederland vind een vrijstelling van horecazaken zonder personeel geen oplossing voor de bestaande problemen. Deze oplossing zou zorgen voor ongelijke concurrentie ten opzichte van horecaondernemers met personeel. Deze ondernemers moeten niet de dupe worden van het regelfetisjisme waar onze landelijke politici aan lijken te lijden.

Voorstel
De Tilburgse afdeling van Trots op Nederland doet het voorstel om een proef te starten in de lokale horeca. De horecaondernemer kan middels een sticker aangeven of er in hun zaak gerookt mag worden of niet. Een groene sticker bij de deur geeft aan dat er gerookt wordt, een oranje sticker dat er een aparte rookruimte aanwezig is en een rode dat de gelegenheid geheel rookvrij is. Deze aanpak geeft de ondernemer en gast de zelf de keuze in plaats van dat deze door de overheid wordt opgedrongen.

Dit voorstel maakte deel uit van het verkiezingsprogramma van Trots op Nederland Tilburg en is ook opgenomen in het landelijke verkiezingsprogramma van Trots op Nederland.