Politie Twente

Persbericht Politie Twente 4 juni 2010

Jan Camphuis: 053-4555588

Man overleden na schietpartij

Enschede

Een 61-jarige man uit Enschede is vrijdagavond 4 juni overleden na betrokken te zijn geweest bij een schietpartij.

Vrijdagmiddag werd omstreeks 16.55 uur gemeld dat er aan de Molenstraat in Enschede twee schoten waren gehoord en dat er een man was neergeschoten. De man die geschoten zou hebben was hard weggerend.

Politiemensen troffen een man aan die ernstig gewond was en deze werd bij de komst van een ambulance in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis. In de loop van de avond is hij daar aan zijn verwondingen overleden.

Een onderzoek werd gestart en getracht werd de man die de schoten zou hebben gelost te achterhalen. Dit is op dit moment, vrijdagavond 23 uur, nog niet gelukt.

Het gaat om een gekleurde man met rasta haar en hij is mogelijk weggerend in de richting van de Deurningerstraat.

Uiteraard wil de politie graag zo snel mogelijk deze man aanhouden. Mensen die mogelijk weten wie het is en weten waar deze persoon verblijft, worden verzocht contact op te nemen met de politie Twente, afdeling Enschede centrum, via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Het onderzoek wordt voortgezet en dit onderzoek zal ook duidelijkheid moeten geven over het waarom van deze schietpartij met tragische afloop. (2010050049)

---- --