Zie ook:
PvdD: mededogen en duurzaamheid uitgangspunten armoedebestrijding

Trots op Nederland: Armoede bestrijden met werkgelegenheid


DEN HAAG, 20100604 -- Met verwijzing naar Marcel van Dam's door het CBS bekroonde film 'De Onrendabelen' heeft de redactie van Nieuwsbank de Tweede Kamerfracties gevraagd hoe een nieuwe regering de groeiende armoede in Nederland moet bestrijden. Het aantal mensen dat in Nederland onder de armoedegrens leeft, is de laatste dertig jaar gestegen van 4 naar 11 procent, bijna drie keer zoveel. Trots op Nederland zoekt het antwoord in werkgelegenheid en wil die bevorderen door het invoeren van de vlaktax.

In de huidige tijd van economische crisis kan de regering de armoede-kloof als volgt bestrijden:

Voorwaarden scheppend werken door te zorgen voor goed onderwijs, een beter belastingstelsel en daardoor meer werkgelegenheid.

Het verhogen van de koopkracht van burgers is de enige manier om de welvaart te verhogen en dus de armoede te bestrijden.

Ook de toestroom van kansarme asielzoekers en immigranten moet gestopt worden door het stellen van eisen aan opleiding en inkomen.

Ons sociale stelsel was ooit bedoeld als vangnet voor behoeftigen en niet om de hele wereld financieel mee te onderhouden.

Hét middel om de koopkracht te verhogen en werken weer lonend te maken is de invoering van de door Trots voorgestelde vlaktax van 25 procent. Daardoor wordt het systeem dusdanig vereenvoudigd dat er veel minder ambtenaren nodig zijn en iedere burger er netto behoorlijk op vooruit gaat. Overuren worden dan ook belast met 25 procent en niet meer voor het grootste deel afgeroomd door de fiscus.

www.trotsopnederland.com