Personeel AB InBev Nederland loopt voor water


Europees initiatief bierbrouwer levert 10.000 Euro op voor WaterAid

BREDA, 20100604 -- Bierbrouwer AB InBev heeft in het kader van World Environment Day op 5 juni wereldwijd activiteiten met haar personeel georganiseerd. In West-Europa hebben medewerkers gelopen voor water; voor iedere afgelegde kilometer doneert AB InBev een Euro aan WaterAid. Op het hoofdkantoor van InBev Nederland in Breda, alsmede op de Dommelsche Bierbrouwerij hebben in totaal 46 medewerkers aan de actie meegedaan en een afstand van 176 kilometer afgelegd. In West Europa hebben in totaal 598 medewerkers 3540 kilometer gelopen. De totale donatie is door AB InBev verhoogd naar 10.000 Euro.

"Met deze actie willen we, naast een goed doel steunen, vooral ook onze medewerkers bewust maken van het belang om zuinig te zijn op het milieu. Als bierbrouwer werken we met natuurlijke grondstoffen, zoals water en gerst. Zonder een schoon milieu zouden we als bierbrouwer niet kunnen bestaan", aldus Remco Boerefijn, commercieel directeur AB InBev in Nederland.

Prima initiatief
Wilbert Willems, wethouder Duurzaamheid van de gemeente Breda: "Een prima initiatief van InBev Nederland in Breda, dat navolging verdient! Ik ben erg blij met dit soort initiatieven, die niet alleen de aandacht vestigen op de waterproblematiek in de Derde Wereld, maar ook op duurzaamheid van onze eigen samenleving. Ook bedrijven kunnen daaraan een belangrijke bijdrage leveren."

Waterverbruik verminderen
Bij alle vestigingen van AB InBev in West-Europa hebben medewerkers gelopen voor water, in totaal hebben 598 medewerkers 3540 kilometer afgelegd. Omdat AB InBev sterk gelooft in de missie en de visie van WaterAid is de schenking opgetrokken tot 10.000 Euro.
"Bij AB InBev hebben we de droom om het Beste Bierbedrijf in een Betere Wereld te zijn. En in een Betere Wereld zijn mensen begaan met water. Het is niet alleen een essentieel element van ons leven, het is ook het belangrijkste ingrediënt van onze merken. Ik wil al onze medewerkers bedanken voor hun toewijding en de grote deelname aan ons Wereld Milieu Dag-initiatief "Run For Water". Dit toont heel goed aan dat we met z'n allen bewust zijn van het belang van een schoon milieu, en van het belang van water in het bijzonder. Daarnaast hebben we van onze medewerkers talloze ideeën ontvangen hoe we binnen AB InBev nog zuiniger kunnen omgaan met water, als bedrijf en als mensen. Dat is enorm belangrijk, want AB InBev heeft zich als doel gesteld om tegen 2012 het waterverbruik per geproduceerde hectoliter bier wereldwijd te verminderen tot 3,5 hectoliter water. En ik ben ervan overtuigd dat we dit doel samen zullen bereiken," aldus Jo Van Biesbroeck, Zone President West-Europa bij AB InBev.


Over WaterAid
WaterAid is een internationale liefdadigheidsorganisatie die zich ten doel heeft gesteld om mensen in onder andere Afrika en Azië te voorzien van schoon drinkwater en betere hygiënische omstandigheden. "We vinden het fantastisch dat medewerkers van AB InBev WaterAid steunen met World Environment Day, we willen iedereen bedanken die heeft meegelopen. De donatie helpt ons om het verschil te maken binnen een aantal van de armste gemeenschappen ter wereld door hun te voorzien van veilig drinkwater en betere hygiënische omstandigheden", zegt Charlene Asamoah van WaterAid. Zie voor meer informatie www.wateraid.org.

Over AB InBev
AB InBev is `s werelds grootste bierbrouwer met merken als Budweiser, Stella Artois en Beck's. Het Nederlandse hoofdkantoor van AB InBev is gevestigd in Breda. AB InBev brengt in Nederland onder andere de biermerken Jupiler, Hertog Jan, Dommelsch, Hoegaarden en Leffe op de markt. Zie voor meer informatie: www.ab-inbev.nl





Ingezonden persbericht