Uitnodiging Psyche Mediaprijs 2010


HAARLEM, 20100719 -- De Psyche Mediaprijs is nieuw. Met deze prijs wordt een journalist of programmamaker beloond die op uitmuntende wijze bijdraagt aan meer openheid en minder schaamte over psychische aandoeningen. Denkt u mee te kunnen dingen naar deze prijs? Meld u zich dan nu aan voor de Psyche Mediaprijs.

Logo Psyche Media Prijs
Doel van deze tweejaarlijkse prijs is om media te stimuleren met kennis, inzicht en betrokkenheid te berichten over psychische aandoeningen en de mensen die daaraan lijden.

Criteria en jury
In aanmerking komen Nederlandstalige artikelen voor kranten, tijdschriften en internet en programma's, reportages en documentaires voor radio en televisie. Deze moeten tussen 1 januari 2009 en 1 augustus 2010 gepubliceerd of uitgezonden zijn. De prijs bedraagt 5000 euro.

Een deskundige jury met leden uit de wereld van de media, psychiatrie en cultuur zal de inzendingen beoordelen. De jury neemt in haar beoordeling mee of inzendingen vernieuwend, prikkelend en taboedoorbrekend zijn. Er worden drie inzendingen genomineerd.

De jury bestaat uit:
* Paul Schnabel (voorzitter), directeur Sociaal en Cultureel Planbureau
* Bram Bakker, psychiater/publicist
* Naima el Bezaz, schrijfster
* Gijs Francken, Stichting GGZ+, voormalig voorzitter vereniging Anoiksis
* Michaja Langelaan, hoofdredacteur Psy

Aanmelding en informatie
Journalisten en programmamakers kunnen hun bijdrage insturen tot uiterlijk 15 augustus. De jury maakt begin september de drie genomineerden bekend.
De Psyche Mediaprijs wordt uitgereikt op 1 oktober tijdens het Madness & Arts Festival in Haarlem ( www.mafhaarlem.nl ).

U kunt zich aanmelden voor de Psyche Mediaprijs bij:
Fonds Psychische Gezondheid
Iris Nijkamp, Communicatie & Voorlichting
Stationsplein 125
3818 LE Amersfoort
Tel: 033 - 421 84 10
i.nijkamp@fondspsychischegezondheid.nl

De Psyche Mediaprijs is een idee van het Fonds Psychische Gezondheid en de initiatiefgroep Psyche, stigma & media. Kijk voor meer informatie op www.psychischegezondheid.nl.