Gemeente Beek


Wielerevenementen in Beek

In de maand juni vinden er een tweetal voor Beek grotere wielerevenementen plaats: het NK jeugd wielrennen op 13 juni en het NK wielrennen voor beloften, vrouwen en heren elite op 26 en 27 juni. Daarnaast is Beek ook doorkomstplaats voor Limburgs mooiste op zaterdag 5 juni, de Ronde van Limburg op zondag 6 juni en de Ster Elektrotour op vrijdag 18 juni. Omdat de beide NKâs en in mindere mate de Ronde van Limburg wat meer gevolgen voor u als inwoner van Beek kunnen hebben, willen wij u hierover nu reeds informeren.

De Ronde van Limburg op 6 juni

De Ronde van Limburg voert op zondag 6 juni voor het grootste deel door het Limburgse Heuvelland, maar eindigt â na een viertal rondjes op nagenoeg hetzelfde parkoers dat de heren Elite bij het NK Profs rijden (zie verder) â boven op de Adsteeg.

NK jeugd wielrennen op 13 juni

Op zondag 13 juni vindt het NK jeugd wielrennen plaats. Tijdens dit evenement, georganiseerd door WCL Bergklimmers uit Stein in samenwerking met de gemeente Beek, verwachten wij 1000 kinderen die strijden om het Nederlands kampioenschap in hun categorie.

Er worden twee parkoersen uitgezet:

Parkoers 1 (1700 meter)
Brugstraat, Klinkeberglaan, Gerbergastraat, Hoolstraat, Burg. Janssenstraat, Brugstraat (Finish aan de voet van de Adsteeg)

Parkoers 2 (3500 meter)
Beklimming Adsteeg, Klein Genhouterstraat, Putbroekerweg, Klinkeberglaan, Beklimming Adsteeg (Finish boven op de Adsteeg)

Routekaartje NK jeugd

In verband met het NK jeugd, worden ook de nodige randactiviteiten georganiseerd. Voor alle kinderen is er die dag de mogelijkheid om lekker te springen op de springkussens en om te voetballen in een pannakooi Ook is een behendigheidsparkoers op het grasveld aan de Gerbergastraat uitgezet waar alle kinderen mogen laten zien hoe goed ze kunnen fietsen. Verder er is een demonstratie van een BMX-fietser. In de pauze tussen de wedstrijden wordt op het kleine parkoers een Dikke Banden Race verreden georganiseerd door NJOY. Hier kan iedereen met een gewone fiets aan deelnemen.

NK wielrennen op 26 en 27 juni

NK wielrennen voor beloften, vrouwen en heren elite vindt plaats op zaterdag 26 en zondag en 27 juni. Het parkoers loopt door de gemeenten Beek, Stein en Meerssen.

Het startschot vindt boven op de Adsteeg plaats. De renners fietsen via een lus door Kelmond en Geverik om vervolgens weer terug te komen in Beek, waar men richting Geulle verdergaat. In Geulle dalen ze de slingerberg af en vervolgen ze, langs het kanaal, hun route naar Elsloo. Daar beklimmen ze de Maasberg. Van daaruit gaat het âvalsplatâ naar Catsop waar weer richting Beek en de Adsteeg gekoerst wordt. Deze ronde wordt 14 keer afgelegd.

Routekaartje NK profs

Het belooft een heel feest te worden. Op een aantal plaatsen langs het parkoers worden er feestelijke locaties ingericht om van daaruit het spektakel te volgen. Ondernemers en horeca beraden zich op welke wijze zij kunnen inspelen op het evenement en de ongetwijfeld grote toeloop. Inmiddels hebben zich al meer dan 200 vrijwilligers aangemeld die op verschillende manieren de organisatie zullen ondersteunen.

Feest
Wij doen ons uiterste best om de evenementen een groot succes te laten zijn waar Beekenaren en niet-Beekenaren met volle teugen van kunnen genieten. Vandaar dat de wielerwedstrijden worden gelardeerd met een breed randprogramma waar âvoor elk wat wilsâ te beleven is. In elk geval moeten mensen die het hebben meegemaakt er later nog met veel plezier op terug kunnen kijken.

Uw medewerking en begrip
De wielerparkoersen zowel voor de jeugd als het âgroteâ NK bevinden zich in en rondom het centrum van Beek. Dat is uniek en sfeervol maar het vraagt tegelijkertijd om een aantal maatregelen, die een goed en veilig verloop van de wedstrijden moeten waarborgen. Daarom doen wij met name een beroep op de medewerking en het begrip van de mensen die langs het parkoers wonen. Het zal duidelijk zijn dat het parkoers vrij moet zijn van autoâs en andere objecten die de veiligheid van de renners in gevaar kunnen brengen. Voor zover die al niet van toepassing zijn, worden voor de betreffende straten parkeerverboden ingesteld. Degenen die gebruik willen maken van de auto dienen deze vooraf buiten het parkoers te parkeren. Bedrijven die aan het parkoers liggen zijn niet met de auto bereikbaar.

Getracht wordt de âoverlastâ zoveel mogelijk te beperken. Aanwonenden zullen rond 1 juni door middel van een bewonersbrief gedetailleerd over de (verkeers-)maatregelen worden geïnformeerd. Een aantal bedrijven of instellingen zullen van te voren persoonlijk worden benaderd.

Informatie
Voor de Ronde van Limburg op 6 juni:
Tel: 043 - 4083140
E-mail: info@rondevanlimburg.nl
Website: www.rondevanlimburg.nl

Voor het NK jeugd op 13 juni:
Tel: 06-47903527
E-mail: nkjeugd2010@wclbergklimmers.nl
Website: www.wclbergklimmers.nl

Voor het NK Profs op 26-27 juni:
Tel.: projectbureau NK wielrennen, tel. 046 â 43 89 297. E-mail: info@nkwielrennen2010.nl.
Website: www.nkwielrennen2010.nl
Â