GroenLinks Kampen
Verkiezingsfeest GroenLinks 5 juni in Stadspark

Op weg naar de Tweede Kamerverkiezingen pakt GroenLinks Kampen uit met het Feest van de Toekomst. Op zaterdag 5 juni van 12.00 tot 17.00 uur is het feest in het stadspark van Kampen. Alle burgers van onze gemeente zijn van harte welkom om samen met GroenLinks vooruit te blikken op een mooie toekomst.

Het Feest van de Toekomst vindt plaats in het Groene Hart van Kampen - het stadspark tussen de Broederpoort en de Cellebroederspoort. Op verschillende plekken in het park kunnen de kiezers zien en horen hoe GroenLinks de toekomst ziet. En natuurlijk is er ruimte voor politieke discussie.

Wereldmilieudag
Het verkiezingsfeest van GroenLinks Kampen richt zich niet alleen op de Tweede Kamerverkiezingen van 9 juni. Want zaterdag 5 juni is het ook wereldmilieudag. Een reden te meer voor GroenLinks om een evenement neer te zetten dat laat zien wat duurzaam leven is en waar mensen kunnen zien dat het aantrekkelijk is om ook zelf een steentje bij te dragen aan een beter milieu.

Zo kunnen mensen gebruikt gereedschap zoals timmergereedschap, en oude strijkijzers inleveren voor de stichting Gered Gereedschap. Deze stichting knapt de oude spullen op en verstuurt ze naar projecten in de derde wereld. Wij hier in Kampen van minder afval, in andere landen zijn ze er dolgelukkig mee. Lijsttrekker Femke Halsema is ambassadeur voor deze stichting.
Daarnaast kunnen bezoekers aan het Feest van de Toekomst kennis maken met producten die in Kampen biologisch en duurzaam worden gemaakt of verkocht. Dat gebeurt dankzij plaatselijke ondernemers die het verkiezingsfeest van GroenLinks steunen. Ondermeer het feestterras zal culinaire verrassingen bieden. Maar mensen kunnen ook aan de weet komen hoe ze milieubewust kunnen autorijden en tegelijk flink op de kosten besparen.

Kleintjes
Ook aan de kleintjes wordt gedacht, want speciaal voor hen is een van de vijf feestpaviljoens ingericht. Ze kunnen daar leren wat goede nestkastjes zijn, meedoen aan een kleurwedstrijd en van alles aan de weet komen over de vogels die in hun buurt voorkomen, zoals mezen, gierzwaluwen en mussen.

De andere vier paviljoens in het park gaan over Politiek & Kiezen, Milieu & Energie, Sociale Duurzaamheid en Natuurlijk Eten & Drinken.

Voor wie het Stadspark echt wil leren kennen, is een natuurwandeling op 5 juni onder leiding van een deskundige gids een absolute must. En een stoelmassage van een natuurgeneeskundige is ook beslist de moeite waard. Mocht het weer tegenzitten overigens, dan gaat het feest gewoon door. De paviljoens zijn overdekt.

Website
Het volledige programma van het Feest van de Toekomst verschijnt eind van mei op deze website.

Tijdens het feest op 5 juni wordt voor het eerst in Kampen het Groene Lintje uitgereikt aan een plaatsgenoot die iets bijzonder voor natuur en milieu in de gemeente betekent. Die uitreiking is om 15.00 uur. Het Feest van de Toekomst begint om 12 uur 's middags en eindigt om 5 uur 's middag.