Ingezonden persbericht


Open dag Brandweer Nieuwkoop
112 en dan?

Nieuwkoop - Spectaculaire demonstraties en diverse activiteiten voor kinderen zijn slechts een paar ingrediënten van de open dag die op zaterdag 5 juni door Brandweer Nieuwkoop wordt gehouden.

Op deze dag is er van 10.00 tot 16.00 uur op de kazerne in Nieuwkoop van alles te doen. Op het kazerneterrein worden demonstraties gegeven en zijn er diverse oude en nieuwe voertuigen te bewonderen.

Optreden trauma helikopter
De klapper van deze dag is de spannende demonstratie die om 13.00 uur word gehouden. Brandweer, politie, ambulance, ondersteunt door het Sigma team en de trauma helikopter, laten dan een knap staaltje samenwerking zien tijdens een nagebootst ongeval met beknelling.

Kinderen
Aan de kinderen is natuurlijk ook gedacht. Zij mogen meerijden in een brandweerauto en kunnen zich helemaal uitleven met de brandweerspelletjes. Voor deze harde werkers staat na afloop een lekker schuimbad klaar.

Ervaren

De bezoeker krijgt de gelegenheid om te ervaren hoe het is om bijvoorbeeld een `vlam in de pan' te blussen, een beginnende brand te bestrijden met behulp van kleine blusmiddelen en hoe het is om te vluchten door rook. Tijdens deze open dag kunt u uitgebreid kennis maken met het brandweervak en de brandweervrijwilligers. Laat u voorlichten en stel al uw `brandende' vragen.

Locaties Brandweerkazerne Nieuwkoop, Achterweg 5, 2421 EB Nieuwkoop

Info
Check de website van Brandweer Nieuwkoop voor meer informatie over de open dag: www.brandweernieuwkoop.com.

Noot voor de redactie,