Stadsdeel Amsterdam Centrum



---

Open dag Stationseiland tijdens dag van de bouw

27 mei 2010

Op zaterdag 5 juni is het in Nederland de Dag van de Bouw. Ook het Stationseiland Amsterdam doet hier natuurlijk aan mee. Kom dus zeker een kijkje nemen bij de bouwprojecten op het eiland.

Kom naar de Dag van de Bouw!

19 mei 2010

-
Wez Luntungan

Het Stationseiland is in verbouwing. Het is echter niet zomaar een verbouwing, het is er één waarbij een groot aantal unieke projecten tegelijkertijd in hetzelfde gebied aan het werk zijn. Om al deze projecten zo goed mogelijk op elkaar af te stemmen en daarnaast ook 'de winkel open te houden' is in 1994 Coördinatie Stationseiland opgericht door de Gemeente Amsterdam in samenwerking met de NS en ProRail.

Op dit moment bezoeken zo'n 260.000 reizigers per dag het Stationseiland Amsterdam Centraal. In de toekomst stijgt dit aantal tot 330.000 reizigers. Om deze mensen zo goed mogelijk te begeleiden over het eiland, zijn alle werkzaamheden noodzakelijk. Niet alleen om de reis of de overstap te bevorderen door de bouw van een nieuw busstation en een heel nieuw tramemplacement, maar ook om de wachttijd te veraangenamen. Zo zijn in de toekomst de IJhal onder het nieuwe busstation en twee poortvrije passages voorzien van horeca en retail, die ook toegankelijk zijn voor niet-reizigers.

Andere gebruikers van het Stationseiland worden niet vergeten. Zo komen er, over drie locaties verspreid, fietsenstallingen die ruimte bieden aan minimaal 10.000 fietsen. Daarnaast wordt er ook een fiets- en voetgangerstunnel onder het Stationsgebouw aangelegd die de IJ-zijde met het voorplein verbindt. Onder het nieuwe busstation wordt zelfs een hele autotunnel aangelegd!

Voor veel reizigers uit binnen- en buitenland is het Stationseiland hun eerste kennismaking met Amsterdam. Het Stationseiland wordt een kwalitatieve hoogwaardige entree naar de stad die voorbereidt is op de toekomst en ondanks alle werkzaamheden open blijft.

Kom langs op zaterdag 5 juni en bekijk zelf wat voor unieke bouwwerkzaamheden plaatsvinden op het Stationseiland!

Download hier(opera.amsterdam.asp4all.nl/­aspx/­download.aspx?nocache=true&file=/­contents/­pages/­288940/­flyeropendagstationseiland2010.pdf) de PDF met de looproute!

Over de Dag van de Bouw:
Dat zijn in totaal 280 projecten, verspreid over het hele land. Doel van de Dag van de Bouw is het grote publiek te laten kennismaken met de vele aspecten van de bouw. Het evenement is een initiatief van Bouwend Nederland en de aangesloten bouwbedrijven en maakt onderdeel uit van de campagne 'De Bouw maakt het'. De campagneslogan luidt dit jaar: 'Kijk je ogen uit'.

Kijk voor meer informatie en alle meewerkende bouwprojecten op:

http://www.dagvandebouw.nl/(http://www.dagvandebouw.nl/)