Gemeente Doetinchem

Verkiezingsactiviteiten

Verkiezingsactiviteiten in Doetinchem

Op 9 juni gaat Nederland naar de stembus om te stemmen voor de Tweede Kamerverkiezingen. Op allerlei manieren kunt u informatie krijgen die helpt om wegwijs te worden in de verschillende standpunten en meningen van alle politieke partijen. En ook in Doetinchem manifesteren de partijen zich.

Verkiezingsmanifestatie
Op zaterdag 5 juni organiseren de verkiesbare partijen voor de Tweede Kamerverkiezingen van 12.00 tot 15.00 uur een gezamenlijke verkiezingsmanifestatie op het Simonsplein. Er komt een groot podium waar landelijke politici tussen 14.00 en 15.00 uur het debat met elkaar aan gaan. Verder staan er verschillende kraampjes waar de partijen u als kiezer informeren over de landelijke verkiezingen. Tussen de bedrijven door treden de Meiden van Soet op en terwijl u over de informatiemarkt loopt of naar de debatten luistert is er voor de kinderen een groot springkussen waar zij zich kunnen vermaken.

Verkiezingsavond
De stembureaus sluiten op woensdag 9 juni om 21.00 uur. Wilt u hierna ook weten hoe Nederland heeft gestemd en in het bijzonder wat de kiezers in Doetinchem hebben gekozen? Kom dan naar de verkiezingsavond in de Gruitpoort. U bent vanaf 20.45 uur van harte welkom. Tijdens deze avond volgen we gezamenlijk de voorlopige uitslagen op partijniveau, aan de hand van verschillende tussenstanden. De verkiezingsavond is een openbare bijeenkomst: iedereen is welkom, de toegang is gratis.

Locatie: Gruitpoort, Hofstraat 2 in Doetinchem. Start programma: 21.15 uur.
Gratis toegang.