Stadsdeel Amsterdam-Noord

Zaterdag 5 juni: spectaculaire kortebaandraverij in de Van der Pekstraat!

27 mei 2010

Op zaterdag 5 juni is 2010 is de Van der Pekstraat voor één dag paardenrenbaan. Dan vindt daar namelijk de vijftiende Kortebaandraverij van Amsterdam-Noord plaats. Het startschot voor de eerste koers wordt om 13.30 uur gelost. De prijsuitreiking is rond 17.30 uur.

De draverij is al 15 jaar een drukbezocht evenement in het stadsdeel. In de afgelopen jaren vond het evenement plaats bij het Buikslotermeerplein. Dit jaar heeft de organisatie gekozen voor de Van der Pekstraat, een schitterende, brede straat in het hart van Oud Noord en dicht bij de pont. Met de keuze voor de nieuwe locatie hoopt de organisatie veel bezoekers uit Noord en van de andere kant van het IJ te trekken.

Woordmerk Kortebaandraverij

afbeelding paarden met sulky's

Kortebaandraverij

Een kortebaandraverij is een 300 meterrace van paarden met wagentjes (sulky's). De deelnemers lopen verschillende koersen en het publiek kan wedden op de paarden. De winnaar van de Kortebaandraverij wint de `In Memoriam Joop Braspenning Bokaal'. De eventuele opbrengst van de draverij gaat naar een goed doel in Amsterdam-Noord.

Geschiedenis

De eerste Kortebaandraverij in Amsterdam-Noord was in 1996 op het Cornelis Douwesterrein, bij het 40-jarig bestaan van het bedrijf Braspenning BV. De draverij is een onderdeel van de serie draverijen die jaarlijks in Noord-Holland en Friesland wordt gereden. De organisatie van de Kortebaandraverij is in handen van de Stichting Kortebaan Wedstrijden Amsterdam-Noord en wordt financieel ondersteund door het Stadsdeel en woningcorporatie Ymere.

Meer informatie

Quinten van Olden, telefoon 020 634 9437