Gemeente Nieuwegein

vrijdag, 28 mei 2010

Op de afbeelding ziet u het logo van Bouwcombinaties Stadshuis Nieuwegein VOF Dit is een gezamenlijk persbericht van de gemeente Nieuwegein en bouwcombinatie Stadshuis BAM/Ballast Nedam.

Zaterdag 5 juni is het de landelijke Dag van de Bouw. Op deze dag kan het grote publiek bij 280 projecten in het hele land kennis maken met de vele aspecten van de bouw. In Nieuwegein opent van 10.00 - 16.00 uur voor het publiek:

* de aannemer BAM/Ballast Nedam de deuren van de bouwput van het Stadshuis; Waar? Noordstedeweg, naast pand van Dyade.
* de gemeente het Infocentrum Binnenstad; Waar? Borgstede 1 , rechts naast bibliotheek.

Op de afbeelding ziet u een bouwhelm met daarop de tekst Dag van de Bouw 5 juni Activiteiten op de Dag van de Bouw

Tussen 10.00 - 16.00 uur is het mogelijk in de bouwput van het Stadshuis een rondleiding krijgen van de aannemer. Een mooie manier om ook eens vanaf de andere zijde van het bouwhek naar het Stadshuis te kijken. De ingang van het bouwterrein zit aan de Noordstedeweg naast het pand van Dyade. Uit oogpunt van veiligheid kunnen minder mobiele mensen meedoen met de rondleiding langs de bouw, maar niet op de bouw. Op de bouwplaats vindt verder een informatiemarkt van de aannemer plaats waar bezoekers kennis kunnen maken met de diverse partijen die het Stadshuis bouwen en waar vragen gesteld kunnen worden over de bouw. Speciaal voor kinderen is er een luchtkussen en loopt er een clown rond. Ook kan onder begeleiding een eigen muurtje worden gemetseld. Uiteraard is ook het Infocentrum Binnenstad open op de Dag van de Bouw. Aan de hand van maquettes en filmpjes kunnen bezoekers tussen 10.00 - 16.00 uur alvast zien wat het eindresultaat van alle bouwwerkzaamheden zal zijn. Het infocentrum zit op Borgstede 1, rechts naast de bibliotheek.

Persoonlijke uitnodiging bewoners binnenstad en directe omgeving bouw

Bewoners van de binnenstad en directe omgeving van de bouw hebben het meeste overlast als het gaat om de bouwactiviteiten in de binnenstad. Daarom ontvangen zij deze week een persoonlijke uitnodiging voor de Dag van de Bouw. Ook verloot de aannemer BAM/Ballast Nedam onder belangstellenden onder hen 20 keer een "Luchtreis langs en over de bouw". In een speciale bak worden de winnaars (die geen hoogtevrees hebben, goed ter been zijn en ouder dan 18 jaar) door de hijskraan over het Stadshuis geheven en krijgen zo een uniek uitzicht op de bouw en wellicht ook op de eigen woning.

Borden aan de Raadstede laten zien hoe het wordt

Langs de bouwhekken bij de nieuwe binnenstad staan geregeld mensen met elkaar te praten over wat ze zoal zien. Lang niet iedereen weet wat er precies komt. De gemeente heeft daarom informatieborden laten maken. Deze zijn vanaf 5 juni te zien aan de Raadstede. De eerste drie dubbele panelen van 2.80 bij 1.00 meter komen deze week ter hoogte van schoenenzaak Koster te hangen. Daarop zijn het Stadshuis, de winkels met woningen van Stadskwartier en de markante parkeergarage van het Theatercomplex te zien. In de zomer volgen panelen met informatie over het Theatercomplex, de nieuwe winkelpassage en Markt en de inrichting van de openbare ruimte. Bij de winkeliers aan de Raadstede kan iedereen een nieuwsbrief ophalen waarin de informatie is samengebracht. Wie nog meer wil weten kan terecht in het Infocentrum Binnenstad. Ook komen interviews met alle betrokken architecten op www.nieuwnieuwegein.nl/architecten te staan. De gemeente hoopt dat de nieuwe binnenstad dankzij de extra informatie weer een stukje meer gaat leven voor de Nieuwegeiners. Het ontwerp van de borden is gemaakt door Thelma VanOordt (www.dewerksalon.nl).

Meer informatie over de Dag van de Bouw

Meer informatie over de Dag van de Bouw is te vinden op www.dagvandebouw.nl. Informatie over de activiteiten in de Nieuwegeinse bouwput, staat op www.nieuwnieuwegein.nl/dagvandebouw. Ook zijn daar foto's van de bouw te bekijken op:
www.nieuwnieuwegein.nl/fotosvandebouw.
Woensdag 2 juni staat de binnenstadspagina in de Molenkruier geheel in het teken van de Dag van de Bouw in Nieuwegein.

NIEUW!NIEUWEGEIN

We zijn op weg naar een nieuwe binnenstad waar het prettig wonen, werken, winkelen en uitgaan is. Een gezellige ontmoetingsplek voor jong en oud in het hart van Nieuwegein.
Meer informatie over de nieuwe binnenstad vindt u in het Infocentrum Binnenstad en op www.nieuwnieuwegein.nl. Of mail ons: infobinnenstad@nieuwegein.nl.