Gemeente Lelystad

Open huis stadhuis en station

Maandag 31 mei 2010

Op zaterdag 5 juni is de jaarlijkse Dag van de Bouw. In Lelystad krijgt iedereen de kans de bouwlocaties van het stadhuis en het station van dichtbij te bekijken.

Programma stadhuis

Van 10.00 tot 16.00 uur stelt Bouwbedrijf Noordersluis uit Lelystad samen met de elektrotechnische installateur Koldijk en werktuigbouwkundige installateur ITN het stadhuis open voor het publiek. Er is een route uitgezet en bezoekers zien aan de hand van impressies door Ector Hoogstad architecten hoe het verbouwde stadhuis eruit gaat zien. Voor de bezoekers is er koffie en een kleine attentie. Ook staan er informatiestands van Noordersluis, Koldijk, ITN en van bouwopleiding Rolbij uit Lelystad. Tussen 13.00 en 15.00 uur is er bovendien een ijscokar aanwezig.

Programma station

De bouwcombinatie Lely200 stelt van 10.00 tot 16.00 uur de bouwlocatie bij het NS-station in Lelystad open voor het publiek. Belangstellenden worden met een kopje koffie of frisdrank ontvangen in de bouwkeet van Lely200 bij de kruising Schouw/Koningsbergenstraat. Voor de kinderen is er ook volop vertier met een ijscokar en een dixieband voor een gezellig deuntje. Via projectpanelen en uitleg van medewerkers krijgt men een beeld van de het project. Vanuit de bouwkeet worden rondleidingen georganiseerd met groepen van circa 10 tot 15 personen.

---