ProRail

Persbericht

31-05-2010

Aanleg Hanzelijn van dichtbij te bekijken op zaterdag 5 juni

ProRail en haar aannemers houden op zaterdag 5 juni open huis op de Hanzelijn. Aannemerscombinatie Lely 200 vergroot station Lelystad zodat daar vanaf eind december 2012 ook de treinen van de Hanzelijn kunnen vertrekken en aankomen. In Zwolle bouwen aannemers Welling/Züblin en Max Bögl een nieuwe spoorbrug over de IJssel. Tussen 10:00 uur en 16:00 uur is het publiek van harte welkom om beide projecten van dichtbij te bekijken. In heel Nederland zijn ruim 250 Nederlandse bouwprojecten eenmalig toegankelijk voor publiek tijdens de Dag van de Bouw.

Bezoekers kunnen deelnemen aan een rondleiding over de bouwlocatie bij station Lelystad. In Zwolle kan het publiek op eigen gelegenheid een kijkje nemen. Beide bouwlocaties zijn niet geschikt voor minder validen. De rondleidingen bij het station Lelystad starten vanaf de bouwkeet, gelegen op de Stationslaan 31 (ingang vlakbij de kruising Schouw/ Koningsbergenstraat). In Zwolle bereikt het publiek via de Zuiderzeelaan en parallelweg (bouwweg) de bouwlocatie aan de Schellerdijk. Een routebeschrijving en meer informatie over beide projecten is te vinden op www.dagvandebouw.nl.

Station Lelystad

Het station in Lelystad wordt bijna tweemaal zo groot vanwege de verdubbeling van het spoor. Lelystad gaat van 2 naar 4 sporen. Zoân 25 spoorviaducten moeten worden aangepast. Over een groot deel langs het spoor worden geluidschermen geplaatst.
Volgens planning is de aanpassing van het station en het spoor in Lelystad medio najaar 2011 klaar.

Brug over de IJssel

De nieuwe spoorbrug over de IJssel begint steeds meer vorm te krijgen. In het weekend van 1 en 2 mei is het 135 meter lange brugdeel over de rivier op zijn plaats gebracht. Volgens planning worden vanaf medio september 2010 het spoor en de bovenleidingen op de brug aangelegd. Na Pasen 2011 rijden de eerste treinen over de nieuwe brug.

[s?pers.persberichten.actueel.regionaal.aanleghanzelijnvandichtbijtebek ijkenopzaterdag5juni&category=Regionaal]