ProRail

Persbericht

31-05-2010

Arnhemse spoorprojecten openen bouwhekken voor publiek

Tijdens de Dag van de Bouw op zaterdag 5 juni a.s. is het mogelijk de Arnhemse spoorprojecten in de nieuwe perrontunnel van station Arnhem te bezoeken. Tussen 10.00 en 16.00 uur geven onder andere bouwmanagers en projectleiders uitleg over hun bouwproject en vinden er rondleidingen langs de projecten plaats. De bouwplaats is uitsluitend bereikbaar via de Amsterdamseweg.

Activiteiten

Tijdens de Dag van de Bouw zijn in de perrontunnel drie grote Arnhemse projecten vertegenwoordigd: Arnhem Centraal, OVT Arnhem en Sporen in Arnhem. Deze laatste twee zorgen voor een betere bereikbaarheid van de stad Arnhem per spoor. In de perrontunnel zijn onder andere fotoâs van de bouw en beelden van de toekomstige situaties te zien. Projectmedewerkers en bouwers geven uitleg hierbij en nemen u mee op rondleiding in het gebied. Hierbij wordt om veiligheidsredenen buiten de bouwhekken gebleven. Vanuit de perrontunnel heeft u goed zicht op de bouwput van de OVTerminal, daarnaast is het een kans om de ruimte die de perrontunnel in de toekomst biedt te ervaren.

Bereikbaarheid

Het is raadzaam zoveel mogelijk met het openbaar vervoer of op de fiets te komen. Bezoekers kunnen via het bouwterrein de nieuwe trap van de perrontunnel gebruiken om in de perrontunnel te komen. Bezoekers die met de trein komen nemen de uitgang Sonsbeekzijde en slaan dan rechtsaf. Na ca. 150 meter ingang bouwterrein.

De perrontunnel is voor iedereen open. Tijdens de afbouw van de tunnel worden roltrappen en liften naar alle perrons geplaatst. Die zijn nu helaas nog niet beschikbaar, maar in de toekomst zijn de tunnel en de perrons voor iedereen goed bereikbaar. Mensen die slecht ter been zijn raden wij dan ook af de bouwplaats te bezoeken. Kinderen zijn, onder begeleiding, welkom op zaterdag 5 juni. Het betreden van de bouwplaats gebeurt altijd op eigen risico.

Extra informatie op
www.arnhemcentraal.nu
www.dagvandebouw.nl

[s?pers.persberichten.actueel.regionaal.arnhemsespoorprojectenopenenbou whekkenvoorpubliek&category=Regionaal]