ProRail

Persbericht

31-05-2010

Bouwterrein onderdoorgang Reggesingel 5 juni open voor publiek

Op zaterdag 5 juni van 10.00 â16.00 uur vindt de landelijke Dag van de Bouw plaats. Spoorwegbeheerder ProRail, aannemerscombinatie Reef Infra-Colijn en de gemeente Rijssen-Holten stellen deze dag het bouwterrein van de onderdoorgang aan de Reggesingel ter hoogte van de Molendijk open voor publiek. Geïnteresseerden kunnen zich die dag melden bij het P&R terrein aan de achterzijde van het station in Rijssen. Van daaruit wordt gezorgd voor vervoer naar de bouwlocatie.

Bezoekers krijgen op het bouwterrein een rondleiding door de bouwput. Ook is er een film te zien over het totale project. Natuurlijk zijn er medewerkers aanwezig om vragen te beantwoorden. Het project onderdoorgangen Reggesingel Rijssen is een van de 280 Nederlandse bouwprojecten die toegankelijk is voor publiek tijdens de Dag van de Bouw.

Veiligheid

Uit veiligheidsoogpunt kunnen bezoekers niet zonder aanmelding het bouwterrein op. Ook zijn er op het terrein geen parkeermogelijkheden. Daarom moeten belangstellenden zich melden bij het P&R terrein achter het station in Rijssen. Daar kunnen zij zich inschrijven en van daaruit zorgt de organisatie voor vervoer naar de bouwlocatie. In verband met de beperkte grootte van het terrein en de veiligheid is het maximaal aantal bezoekers 40 personen per keer. Het kan gebeuren dat er bij grote belangstelling een wachttijd is. Verder verzoeken we rekening te houden met het feit dat er een bouwterrein wordt bezocht en hierop het schoeisel aan te passen.

Project

De gemeente Rijssen heeft een integraal plan voor de toekomstige verkeersstructuur ontwikkeld, de LangeTermijnvisie Verkeer en Vervoer (LTVV). De kernpunten van dit plan zijn het vergroten van zowel de verkeersveiligheid als de mobiliteit en het verkeersluwer maken van het centrumgebied. Het doel is van de stad Rijssen een echte winkelstad te maken: veelzijdig, bijzondere aandacht voor kwaliteit, keuze en vermaak. Het project omvat de aanleg van twee spoorkruisende verkeerstunnels, een fietstunnel, drie rotondes en het bijbehorende wegenbouwkundige werk. Met de realisatie van het project wordt, onder andere door de twee onderdoorgangen onder het spoor uit te voeren, de doorstroming van het verkeer door Rijssen aanzienlijk verbeterd. Â
Het project vindt op twee afzonderlijke locaties plaats. Op de locatie Verlengde Holterstraatweg wordt één van de verkeerstunnels gebouwd, inclusief twee rotondes en het bijbehorende wegenbouwkundige werk. De locatie Molendijk omvat de andere verkeerstunnel, een fietstunnel, een rotonde en het bijbehorende wegenbouwkundige werk. Deze locatie is dus te bezoeken tijdens de Dag van de Bouw.

De aannemerscombinatie Reef Infra-Colijn voert het project onderdoorgangen Reggesingel uit in opdracht van spoorwegbeheerder ProRail.

[s?pers.persberichten.actueel.regionaal.bouwterreinonderdoorgangreggesi ngel5juniopenvoorpubliek&category=Regionaal]