Gemeente Diemen


Open dag op fort Diemerdam

Zaterdag 5 juni kunt u een kijkje nemen in het fort Diemerdam.

Stadsherstel gaat op zaterdag 5 juni, de Dag van de Bouw het startsein geven voor het bouwen van het horecapaviljoen op het Fort Diemerdam. Het fort is op die dag van 10.00 tot 16.00 uur open voor publiek. Om 10.00 uur geeft gedeputeerde Rob Meerhof samen met medewerkers van de Stichting Herstelling en Aannemingsbedrijf J.C. Nieuwenhuizen B.V. het startsein voor de bouw van het horecapaviljoen op het Fort Diemerdam. Bovendien wordt de gerestaureerde fortwachterswoning officieel opgeleverd.

Informatiemarkt en rondleidingen
Verschillende bedrijven/organisaties geven op de Dag van de Bouw informatie over hun betrokkenheid bij het project. Ook kunt u een maquette van het fort en het horecapaviljoen bekijken. De Historische Kring Diemen verzorgt rondwandelingen over het terrein om 11.30, 13.30 en 15.00 uur. Maar u kunt ook alleen op ontdekkingstocht door het fort!

Kringenwetboerderij Zeehoeve
De nabijgelegen kringenwetboerderij De Zeehoeve, normaal gesproken niet toegankelijk voor het publiek, opent op zaterdag 5 juni ook haar deuren. Van 11.00 tot 16.00 uur bent u van harte welkom deze unieke boerderij te bezoeken. De boerderij wordt nu door de Stichting Herstelling gebruikt als diagnosecentrum.

Routebeschrijving
U vindt het fort aan de Overdiemerweg 37. Het mooiste is om het fort per fiets te bezoeken.
Kijk voor meer informatie of een fietsroute langs het fort op www.stadsherstel.nl


---