Gemeente Westervoort

`Dag van de bouw' in Westervoort

Op 5 juni 2010 wordt tijdens de `Dag van de bouw' de bouwplaats van basisschool de Brug aan de Schoolstraat 7 in Westervoort van 10.00 uur tot 16.00 voor het publiek door bouwbedrijf Zegers opengesteld.

U kunt dan een kijkje nemen op het bouwterrein en uiteraard in het schoolgebouw. Delen van de bouwplaats die gevaarlijk zijn worden uiteraard afgezet. Direct omwonenden maar ook de ouders met hun kinderen van de basisschool de Brug zijn uiteraard met name van harte welkom om een kijkje te nemen (in hun toekomstige leeromgeving).

De opening vindt plaats om 10.00 uur door wethouder Boone. Daarna starten de rondleidingen. Rond 15.00 uur is de officiële viering van het hoogste punt. Wethouder Breunissen is hierbij aanwezig. Voor de kinderen zijn er activiteiten georganiseerd zoals het maken van een vogelhuisje.

Hondsbroeksche Pleij
De Dag van de Bouw biedt u letterlijk een kijkje in de keuken van de bouw. Tegelijk kunt u op 5 juni meer te weten komen over het landelijke programma Ruimte voor de Rivier.

Bij het project Hondsbroeksche Pleij is momenteel aannemer de Vries & van de Wiel uit Schagen werkzaam. Medewerkers van het bedrijf en van Rijkswaterstaat geven belangstellenden een toelichting op de werkzaamheden en de achtergronden van het grootschalige bouwproject.

Tevens is er van alles te zien en te doen voor jong en oud. Op 5 juni draaien er diverse machines en kunt u onder meer kijken in een graafmachine. Ook kunt u per fiets of wandelend een interessante speurtocht maken door het gebied. Kinderen kunnen bouwen en kliederen met zand en water en kleuren. Tevens kunt u een film bekijken over de bouwwerkzaamheden en het regelwerk dat al is afgerond bij Hondsbroeksche Pleij. Mensen van Rijkswaterstaat geven een toelichting op de werkzaamheden en het belang van Hondsbroeksche Pleij voor de hoogwaterveiligheid in de omgeving en in Nederland.

Dorpsplein 1 6931CZ; P: Postbus 40 6930 AA; T: (026) 3179911; F: (026) 3113623 E: gemeente@westervoort.nl