NCRV

Rootz

Rootz: Van je familie moet je het hebben!

Zaterdag 5 juni

17.45 uur, Z@PP

Kleinzoon treedt met tv-optreden in voetsporen grootmoeder

In de wekelijkse NCRV-spelshow Rootz nemen twee families van elk tien leden het tegen elkaar op in acht bizarre, grappige of zenuwslopende duels. Aan het hoofd staan niet de omaâs of de vaders: in Rootz zijn de kinderen de baas. De jongsten van de familie zijn de teamcaptains. Van presentator Jochem van Gelder krijgen zij een cryptische omschrijving van de opdracht, waarna ze per ronde bepalen wie van de familie gaat spelen. Naast een quiz zijn er fysieke, geheugen, huishoudelijke en âperformanceâ opdrachten.

Deze keer speelt de hele familie Groot uit Andijk, Noord-Holland, mee. De teamcaptain heet Lars en is 10 jaar. Chanel is naar eigen zeggen âzijn allerliefste zusjeâ. Dat is ook niet zo moeilijk, want Lars heeft er maar één. Zij is de jongste (7 jaar) en opa Arie is met 81 jaar de oudste van het gezelschap. Van zichzelf zegt Lars dat hij slecht tegen zijn verlies kan.

Als de geschiedenis zich herhaalt hoeft Lars niets te vrezen. Oma Groot voerde namelijk 25 jaar geleden de familie aan in een aflevering van het populaire NCRV-programma De Familie-Zeskamp-Show. En de familie Groot won toen! Lars treedt met zijn optreden als teamcaptain in de tweede aflevering van Rootz dus in de voetsporen van zijn grootmoeder. Het is aan hem en zijn team om de eer van de familie hoog te houden.

De familie Janssen is een vrolijke, gezellige familie uit Nijmegen. De slimme teamcaptain Sabine van 11 jaar heeft haar team zo divers mogelijk ingezet. Zo heb je de jonge gymnasiasten voor de lastige breinbrekers in Rootz. En voor de meer praktische opdrachten hebben de Janssens een schilder, glaszetter en caissière in de aanbieding. En dan heb je avontuurlijke opa die met Papoeaâs heeft gewerkt en een tante die met cijfers kan goochelen. Fanatieke Sabine volgt een strak trainingsschema en oefent al weken op de lopende band voor het finalespel. Kortom, de familie Janssen is klaar voor de strijd!

Deze aflevering werd eerder uitgezonden in maart 2008.