Deelgemeente Charlois Rotterdam

Fototentoonstelling Zuidpleingebied

Zaterdag 5 juni start in de Oudheidkamer van Stichting Historisch Charlois een nieuwe fototentoonstelling: het Zuidpleingebied.

Het Zuidpleingebied met de Pleinweg, Zuidplein Laag, de Groote Schouwburg en de Nieuwe Kerk (foto: Historisch Charlois). De tentoonstelling laat de grote metamorfose zien die het Zuidpleingebied in de loop der jaren heeft ondergaan. Van polderland tot het altijd drukke hart van Zuid. Ooit de plek van nooddorp het Brabantse Dorp, de Nieuwe Kerk en de Groote Schouwburg; tegenwoordig van winkelcentrum, metrostation en Theater Zuidplein, zwembad Charlois en sport- en tentoonstellingscomplex Ahoy.

In dit dynamische gebied werden in jaren negentig nieuwe woningen en kantoren gebouwd en het winkelcentrum breidde uit. Door nieuwe plannen zal het Zuidpleingebied zich ook de komende jaren nog verder ontwikkelen en van uiterlijk veranderen.

Na 5 juni is de tentoonstelling drie maanden te zien. De Oudheidkamer van Stichting Historisch Charlois is gevestigd aan de Grondherendijk 84 Geopend op zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur. Tel. 010-4806618