Ingezonden persbericht


Persbericht

1 juni 2010

Nieuwe wethouder Karsten Klein opent de Haagse 55+ dag. Haagse 55+ Dag op 5 juni biedt veel en blijft gratis

Met de Wii spelen?
Voor het eerst van je leven zumbadansen?
Dieuwertje Blok in het echt zien?
In een rolstoel leren rijden?
Meedoen aan een theeceremonie?
Tijdelijk blind zijn?
De nieuwe wethouder Karsten Klein ontmoeten?
Leren twitteren?

Het kan allemaal op de enige echte, voortaan jaarlijkse Haagse 55+ Dag! Op zaterdag 5 juni van 11.00 tot 17.00 uur in het Atrium van het Stadhuis aan het Spui: de hele dag veelzijdige activiteiten, informatie en gezelligheid voor Haagse 55-plussers.

Rond tien voor elf zal de nieuwe wethouder Karsten Klein (Welzijn, Sport, Jeugd) de dag inleiden en om elf uur het officiële startsein geven voor deze bijzonder interactieve dag.

Maak kennis met tal van organisaties op het gebied van zorg, welzijn, financiën en vrije tijd op de informatiemarkt. Laat op een van de boulevards eromheen uw gezondheid checken, uw evenwicht testen en uzelf verwennen tijdens een stoel- of voetreflexiemassage. Vraag een diëtist om advies over gezond eten. En ervaar in de Bartiméus Belevingstent hoe het is om tijdelijk niets te zien.

Dorst? Bezoek de theeceremonie in de stijl van Duizend en één nacht. Maar vergeet daarna het Interactief Plein niet! Begeef u in de wereld van games, zoals Nintendo Wii en PlayStation, voel aan de ov-chipkaart en leer de nieuwe media kennen. Professionals leren u van alles rond Twitter, Hyves en Skype. De Haagse 55+ Dag gaat digitaal!

Beetje moe van al dat spektakel? Pak een stoel bij het podium, waar Dieuwertje Blok de hele dag een gevarieerd programma vol spel, muziek, mode en dans presenteert. Inclusief een speciale live-uitzending van het Radio West-programma 'Ik Hou van Holland', met Nederlandstalige muziek en een speciale gast.

Kijk op www.haagse55plusdag.nl voor het volledige programma. Volg CIPO op Twitter via www.twitter.com/cipo55 in de aanloop naar de Haagse 55+ Dag en blijf op de hoogte van het laatste nieuws. Gebruik de hashtags #cipo en #beleef om mee te twitteren.

Het Stadhuis is bereikbaar met tramlijnen 1, 2, 3, 4, 6, 7, 8, 9, 15 of buslijnen18, 22, 24,25, 30 Halte Bierkade is afgevallen. Vanaf het Centraal Station wandelt u in maximaal 10 minuten naar het Stadhuis.

De Haagse 55+ Dag wordt mede mogelijk gemaakt dankzij: Gemeente Den Haag, Fonds 1818, Fonds Sluyterman van Loo, Fonds Burgerschap, Stichting RCOAK, Omroep West, Bartimeus, WoonZorgcentra Haaglanden, Florence, Haagse Wijk- en WoonZorg, Rode Kruis Den Haag en Dansstudio La Résidance Dorany.

Noot voor de redactie/

Ingezonden persbericht