Gemeente Ede

Nieuwsberichten

dinsdag, 1 juni 2010

Oxfam Novib Trailwalker 5 en 6 juni op Landgoed Hoekelum

Door: afdeling Communicatie - Henk Faas

De Oxfam Novib Trailwalker is voor de tweede keer in Ede. Ruim 120 teams uit het hele land komen naar Ede om dit unieke evenement mee te maken. Ook volgend jaar is de Trailwalker in Ede.

De gemeente Ede is er trots op dat dit geweldige evenement is neergestreken op haar grondgebied. Daarom ondersteunt Ede de Trailwalker van harte, samen met veel andere bedrijven, organisaties en vrijwilligers uit de gemeente. Zo verzorgt Plantion bloemen aan de deelnemers bij de finish.
De route loopt voor een deel door Het Nationale Park de Hoge Veluwe, dat 75 jaar bestaat en dat grotendeels op Edes grondgebied ligt. Ook volgend jaar is de Oxfam Novib Trailwalker weer in Ede met de start vanaf Landgoed Hoekelum. De datum maakt Oxfam Novib binnenkort bekend.

Vier teams

Daarnaast heeft de gemeente haar medewerkers opgeroepen om mee te lopen. Met een fantastisch resultaat: vier Ede-teams gaan de uitdaging aan! Zij hebben op dit moment gezamenlijk een sponsorbedrag van bij elkaar gebracht van bijna 18.500 euro.
De vier teams zijn: `Onder Ede Staan' (startnummer 94), het brandweerteam `Lopend Vuurtje' (startnummer 95), `Ede - Veluwse Poort' (startnummer 96) en `Ede loopt 4 Educatie' (startnummer 97). Deze teams krijgen ondersteuning van supportteams, die ook bestaan uit ambtenaren van de gemeente Ede.

Welkom bij start en finish

De teams starten op zaterdag 5 juni om 10.30 uur vanaf Landgoed Hoekelum. Zij finishen ook weer op dit terrein, op zondag 6 juni vanaf vroeg in de ochtend. Iedereen kan de wandelaars volgen via internet: www.trailwalker.nl. Zo is precies te zien waar de teams op dat moment zijn en wanneer ze finishen. Volg het Trailwalker Journaal, dat op 5 en 6 juni te vinden is op www.ede.nl.

Groen, gezond, actief

Bij de Trailwalker, een evenement dat in verschillende landen over de hele wereld wordt georganiseerd, wandelen teams van vier personen binnen 30 uur gezamenlijk 100 kilometer voor het goede doel: onderwijsprojecten in Uganda.
Niet voor niets is de Nederlandse versie in Ede: in de eindeloze natuur en het afwisselende landschap is gemakkelijk 100 kilometer af te leggen. Bovendien past de tocht perfect bij de kernwaarden van de gemeente Ede: groen, gezond en actief.

Oxfam Novib Trailwalker 2010:

o Zaterdag 5 en zondag 6 juni
o 100 km wandelen, binnen 30 uur, teams van 4 o Grootste gedeelte van de route over Edes grondgebied o Start en finish op Landgoed Hoekelum, Ede o Groen, gezond en actief
o Gezamenlijk doel: 30.000 kinderen in Uganda naar school o Meer informatie: www.trailwalker.nl